Bandić očekuje da će Gradska skupština prihvatiti Plan gospodarenja otpadom Grada Zagreba

Bandić očekuje da će Gradska skupština prihvatiti Plan gospodarenja otpadom Grada Zagreba

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić očekuje da će zastupnici na sjednici Gradske skupštine u četvrtak prihvatiti njegov prijedlog Plana gospodarenja otpadom Grada Zagreba.

Proći će to na sjednici Gradske skupštine, rekao je Bandić u srijedu na konferenciji za novinare u povodu sutrašnje sjednice. Vjeruje da će za taj plan dobiti potporu koalicijskih partnera HDZ-a i Neovisnih za Hrvatsku.

Na pitanje kako komentira što je gradski zastupnik Neovisnih za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović najavio da taj plan neće poduprijeti, Bandić je odgovorio da će Hasanbegović promijeniti mišljenje.

“Nemojte vi vjerovati sve Hasanbegoviću i ni meni nemojte sve vjerovati. Nemojte uzeti zdravo za gotovo… Samo bedak ne promijeni mišljenje kad je interes viši u pitanju. I zato se ja ufam da će mnogi promijeniti mišljenje i imati samo jedno – a to je kako riješiti problem”, rekao je Bandić.

Istaknuo je da su u Gradu napravili dvije trećine posla u vezi s gospodarenjem otpadom – sanirali su odlagalište otpada Jakuševec i izgradili pročistač otpadnih voda, a ostalo je još izgraditi treću sastavnicu – centar za gospodarenje otpadom.

 

Na dnevnom redu Gradske skupštine u četvrtak će biti i Bandićev prijedlog zaključka o prihvaćanju modela strateškog partnerstva za pokretanje proizvodnje u Imunološkom zavodu između Grada Zagreba i Vlade Republike Hrvatske.

“Inače, da nije bilo Grada i gradonačelnika Bandića, Imunološki zavod ne bi bio spašen”, poručio je Bandić.

Rekao je da su od 2013. Vladi bivšeg premijera pisali, a ne da nisu dobili odgovor, nego su bili nazvani populistima. “Hvala Bogu da zadnjih šest mjeseci u pregovorima Vlade i Grada, odnosno povjerenstva zajedničkog (…), rezultat toga je urodio da na Skupštinu idemo s prijedlogom zaključka o prihvaćanju modela strateškog partnerstva za pokretanje proizvodnje u Imunološkom zavodu između Grada Zagreba i Vlade Republike Hrvatske”, dodao je Bandić.

Na pitanje kako komentira to što će četvrti put na dnevnom redu sjednice biti njegov prijedlog smanjenja plaća pročelnika, posebnih viših savjetnika gradonačelnika i viših savjetnika predsjednika Gradske skupštine, ovaj put za šest posto, a njegovi koalicijski partneri najavljuju da ga ni ovaj put neće poduprijeti, Bandić je odgovorio da će taj prijedlog i dalje slati na sjednicu Gradske skupštine.

“Ja ću ići dok ne dođemo do nule. A meni je savjest čista. Ako netko nešto ne razumije, tko ima 15.000 ili 20.000 kuna plaću, da oni koji imaju dvije i pol tisuće ili tri tisuće kuna da uđemo makar dijelom u njihovu kožu, a to ne razumiju, ja tu ne mogu pomoći. Ali ja mogu – moj prijedlog je upravo na tom tragu – da teret krize što ravnomjernije rasporedimo i oni koji imaju više da nešto daju, a da oni koji imaju manje lakše prebrode to što imaju manje”, rekao je Bandić.

 

Na pitanje kako komentira što će se večeras kod Meštrovićeva paviljona zbog radova okupiti građani na prosvjed, Bandić je odgovorio neka se ljudi okupljaju, pa demokracija je.

“Netko prosvjeduje, a netko dela”, rekao je Bandić uvjeren da tim projektom čine dobro ovom gradu jer se “umiva i obnavlja” nešto što nije obnovljeno 50 godina.

“Bit će ljepše od Bandićevih fontana”, poručio je.

Tekst: HINA

Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply