RUKOMET NA PIJESKU: Preko 600 sudionika na ovogodišnjem Jarun kupu

RUKOMET NA PIJESKU: Preko 600 sudionika na ovogodišnjem Jarun kupu

Akademski klub rukometa na pijesku Zagreb i ove godine organizira jedno od najprestižnijih natjecanja u rukometu na pijesku, Jarun kup. Turnir traje od 27.4. do 1.5.2018. godine, a organizatori očekuju preko 600 sudionika u svim dobnim kategorijama.

Jarun kup, koji je prošle godine u sklopu EBT sustava natjecanja (European beach handball tour) Europske rukometne federacije, bio među pet najjačih turnira, sada teži još višim ciljevima. Sagrađen je dodatni teren te je tako omogućeno sudjelovanje većeg broja ekipa. Osim seniorskih kategorija (20 muških + 20 ženskih), turnir se održava i u nekoliko kategorija u mlađim dobnim skupinama pa se tako ekipe mogu prijaviti u kategorije između 2000. i 2010. godišta.

Prijave su otvorene do 20.4., a sve informacije o prijavi možete pronaći na službenoj web stranici turnira. Turnir je popraćen i na Instagramu, Facebooku.

Do sada su na turnir prijavljeni sudionici iz 13 europskih zemalja, a organizatori se nadaju još većem broju prijava, samim time i boljoj promociji „fair playa“, osnovnog načela u ovoj mladoj rukometnoj disciplini, s obzirom da navedeno natjecanje, osim sportskog aspekta, promovira toleranciju te jednakost među sudionicima, a također potiče sve dobne skupine na zdrav i aktivan način života.

Uz slogan “Budite i vi dio naše ljetne priče!” ovim putem pozivamo sve zainteresirane da posjete centar za rukomet na pijesku uz obale „zagrebačkog mora“ te podrže najbolje europske pjeskaše u nastojanjima prezentacije budućeg olimpijskog sporta u najboljem svjetlu.

Tekst: Mia MIKŠA

Foto: AKRP Zagreb

Leave a Reply