ANVAR AZIMOV: Želim da Hrvatska dođe do polufinala na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji

ANVAR AZIMOV: Želim da Hrvatska dođe do polufinala na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji

Ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov predviđa da će hrvatska nogometna reprezentacija stići barem do polufinala na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

“Rusija je spremna za SP i pozivam sve navijače da posjete našu zemlju, da se upoznaju s njezinom bogatom kulturom i dožive našu gostoljubivost. Mislim da će Hrvatska stići barem do polufinala jer ima jaku reprezentaciju. Zahvaljujem se hrvatskoj javnost i narodu na potpori Svjetskom prvenstvu i neka dugo živi hrvatsko-rusko prijateljstvo”, kazao je u utorak u Zagrebu veleposlanik Azimov.
Odgovarajući na novinarski upit što misli o mogućem bojkotu SP od strane Velike Britanije (samo je Engleska izborila nastup na SP), veleposlanik Azimov je rekao da ne treba miješati sport i politiku. “Nadam se da će razum prevagnuti jer ne treba miješati sport i politiku. Sport pripada ljudima i sport promovira mir, suradnju i prijateljstvo. A politika koju vodi Velike Britanija i još neke zemlje nije prihvatljiva”, dodao je ruski veleposlanik.
Na prigodnom druženju s novinarima i drugim gostima iz hrvatskog javnog života na Cvjetnom trgu u Zagrebu služila se votka “Putinka”. Također, navijači koji će putovati na SP imali su priliku na informacijskom pultu saznati pojedinosti o iskaznici za navijače (FAN ID), prijevozu u Rusiji te gradovima domaćinima.
Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker uvjeren je da će Rusija odlično organizirati SP: “Siguran sam da će Rusija organizirati jedno od najboljih svjetskih prvenstava i da ćemo upoznati njihovo gostoprimstvo. Zahvaljujem se veleposlaniku što nam predviđa da ćemo doći do polufinala, ali idemo korak po korak, najvažnije je da prođemo skupinu. Imamo dobru reprezentaciju, izbornika koji je spreman na sve nedaće i nadam se da će svi igrači biti zdravi”.
Prvu utakmicu u skupini Hrvatska igra protiv Nigerije 16. lipnja u Kalinjingradu, potom s Argentinom (21. lipnja, Nižnji Novgorod), te s Islandom (26. lipnja, Rostov na Donu).
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić istaknuo je da će i ovaj put navijačka zona biti na Jelačićevu trgu. “Zagreb je grad prijatelj Moskve i Sankt Peterburga, a ove godine ćemo u Moskvi dobiti zagrebački trg i spomenik Jurju Križaniću. Također, još jednom se potvrđuje da sport spaja pa će tako spojiti i dva prijateljska naroda, hrvatski i ruski”, istaknuo je gradonačelnik Bandić.
Tekst: HINA
Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply