MILAN BANDIĆ: Povjerenje je dobro, ali kontrola je još bolja

MILAN BANDIĆ: Povjerenje je dobro, ali kontrola je još bolja

Gradonačelnik Milan Bandić, zajedno sa svojim suradnicima, u nedjelju prije podne obišao je pet reciklažnih dvorišta od ukupno deset i stanje koje je zatekao nije bilo sjajno.

-Stanje na terenu nije savršeno, imamo primjera gdje su reciklažna dvorišta uredna i sve je kako treba kao u reciklažnom dvorištu u  Klari, a ima kao ovo na Kajzerici koje je premalo za potrebe stanovništva. Zato će se provesti anketa među građanima, da vidimo koje su njihove potrebe, i dat će se naputak prema službama u Gradu Zagrebu koje se brinu o reciklažnim dvorištima, da radno vrijeme prilagode potrebama građana. Tamo gdje su potrebe veće za ovakvim reciklažnim dvorištima, a u slučaju da Grad nema adekvatno zemljište, iznajmit će se privatno zemljište, za potrebe reciklažnih dvorišta. – rekao je Milan Bandić.

U Zagrebu trenutno postoji deset reciklažnih dvorišta, te pet pokretnih reciklažnih dvorišta, u kojima građani mogu donijeti svoj otpad, radno vrijeme od ponedjeljka do subote od 6,30 – 20,00 sati, dok je nedjeljom radno vrijeme od 7,30 -14,00 sati.

-Današnjim obilaskom vidjeli smo stanje na terenu, ima svega, vidjeli smo i slučajeve u kojima su kontejneri prazni, a oko njih je odbačeno smeće, jer kontejneri se prazne tek kada se napune. Mi smo trenutno u fazi nabave novih vozila, trebat ćemo zaposliti i nešto novih ljudi, jer posla je puno.  Podružnica  Čistoće započela  je s održavanjem javnih tribina po mjesnim odborima s ciljem edukacije građana o promjenama vezanim uz javnu uslugu. Do kraja godine nadam se da će stanje biti bolje nego što je bilo do sada.- rekao je Goran Bradić, voditelj podružnice Čistoća.

Tekst/Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply