DAVIS CUP: Hrvatska izborila polufinale Davis Cupa

DAVIS CUP:  Hrvatska izborila polufinale Davis Cupa

Sjajnom igrom Marin Čilić u tri seta pomeo je Mihaila Kukuškina  s rezultatom 6:1,6:1,6:1, i tako osigurao polufinale Davis Cupa, u kojem ćemo se susresti sa SAD-om.

Marin Ćilić odigrao je sjajan meč, u kojem Kukuškin nije pronašao pravu igru, jedino se nervoza dogodila kod meč loptu, kada je Marin imao sedam prilika za završiti meč, a tek iz osmog puta mu je to pošlo za rukom.

– Malo drame nije na odmet za publiku da se ne pomisli da sve ide lagano. Ušla je malo i nervoze propustio sam par meč lopti i on je stvarno odigrao nekoliko sjajnih poena. Jedna za drugom, trećom, petom već sam mislio sta se događa ali eto uspio sam se pribrat i odigrat koliko toliko dobro za pravi kraj meča.- rekao je Čilić.

Naš prvi reket, ponovio je koliko mu je bilo dobro ovaj tjedan u Varaždinu i koliko voli biti u reprezentaciji.

-Zadnjih par godina zbilja uživam igrati u našoj ekipi i mislim da mi ovakva atmosfera dosta dobro pridonese da što bolje igram. I u ovih par dana  podigao sam  formu u odnosu na zadnjih mjesec dana sto sam igrao u americi. Igranje u reprezentaciji  daje mi puno veće samopouzdanje za ovaj dio zemljane sezone. Veselim se velikim turnirima, koji slijede.- rekao Marin Čilić.

Protivnik s kojim će igrati Hrvatska je poznat, jedino se ne zna gdje će se meč odigrati i na kojoj podlozi.

-Da ja mogu birat je zemlja, da li bi igrali vani ili unutra je svejedno. Ne smijemo donosit ishitrene odluke kao sto je bilo 2009. Godine. Igrali smo protiv amerikanaca odličan meč na zemlji Karlo i ja, onda smo  odlučili da igramo protiv Češke na zemlji, pa iza tog Davis Cupa je bila upitna odluka, da li bi bolje bilo da smo igrali na betonu ili ne. Tako da ćemo prespavati i odlučiti i  vidjeti šta je najbolje. Za njih je najidealniji  beton jer imaju sve igrače koji su odlični  serveri I igraju odlično  na betonu, dok bi nama zemlja više  odgovarala. Sad u tim nekim sitnicama prilagođavanju protivniku i traženju njihove slabe točke možemo sebe  dovesti I do loše odluke,  uz izbornika i ostalu ekipu razmislit ćemo što  treba napraviti. – rekao je Marin Čilić.

Ako ITF usvoji novo pravilo odigravanja Davis Cupa polufinalni meč bio bi posljednji koji se igra pred domaćom publikom, zato bi u obzir mogle doći lokacije koje nisu uobičajene za odigravanje teniskih mečeva.

-Teško je reči gdje bi se igralo, mi nemamo iskustvo da igramo na otvorenom stadionu primjera Poljuda , mi smo zadovoljni i sa dvoranom.  Zasad nemamo nikakvu ideju gdje bi se moglo igrati, imamo dovoljno vremena za tu odluku. Marin je spomenuo da ne mora bit ishitrena I definitivno ovako na prvu. Kad  se meni spomene podloga,  prvo  padne mi na  pamet zemlja, ali sva sreća imamo vremena. Jer sezona na zemlji tek počinje i baš netko na slijedećim turnirima u Rimu, Parizu ili bilo kojem zemljanom turniru osvoji naslov, onda nam to baš i nebi bio najbolji izbor.- rekao je izbornik Željko Krajan.

Hrvatska će  u rujnu ugostiti SAD, a rok za prijavu mjesta domaćinstva je 30. travnja.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply