DAVIS CUP: Hrvatska nepobjediva u igri parova

DAVIS CUP: Hrvatska nepobjediva u igri parova

Hrvatska Davis Cup reprezentacija nakon dramatičnog početka meča i gubitka prvog seta ipak je uspješno svladala kazahstanski par  Timur Habibulin, Aleksandr Nedovjesov, rezultatom 6:7 (2), 6:4, 6:4, 6:2 i tako ostvarila niz od devet pobjeda u paru.

-Spoznaja da je ovo deveta pobjeda u nizu u parovima, znači puno i to je dobro da imamo jedan dobar oslonac na parovima, što prije nije bio slučaj. Imamo veliki izbor igrača koji mogu odigrati dobar meč u parovima.- rekao je Ivan Dodig.

Deveta pobjeda u paru u nizu je tu ali živciranje izbornika Krajana nije ništa mijenja.

-Jedino se izbornik još uvijek jako živcira, ali opet može biti opušteniji nakon ovakvog pobjedničkog niza. Svi timovi koji su osvajali Davis Cup imali su jake parove.- rekao je Dodig.

Ivan Dodig i Nikola Mektić po prvi puta su zaigrali u paru, to se odrazilo na lošije odigrani prvi set.

-Mislim da ni prije 150 godina nismo igrali zajedno u paru. Mislim da mi nismo odigrali loše prvi set, trebalo nam je vremena da se naviknemo na njihov način igre, mi smo bili prilično solidni s naše strane.- rekao je Nikola Mektić.

Povratnik u reprezentaciju Nikola Mektić nakon Osijeka i Kolumbije, ponovno je pokazao dobru igru u paru s Dodigom.

-Imamo puno dobrih igrača, izmjenjujemo se, ali tko god je u kombinaciji možemo se nadati najboljem rezultatu. Osjećaj je divan vratiti se u reprezentaciju. Meni je čast i zadovoljstvo, igrati i baš uživam ovaj tjedan.- rekao je Nikola Mektić.

Nakon pobjede u paru, lakše se diše.

-Sigurno da se lakše diše, nije bilo lako, Ivan je spomenuo i moje živce u tim parovima, ali mogao bi se opustiti koje rezultate postižemo. Petorica igrača se izmijenila u parovima, svi su bili uspješni, i bez obzira što je to samo jedan meč od pet mečeva, jako je bitan. U par navrata se to dogodilo da su ti mečevi prevagnuli na našu stranu i donijeli nam važne i sada nam opet donose rezultate, i ekipi je lakše kada ima par na koji se može osloniti.- rekao je izbornik Željko Krajan.

S obzirom na rezultat da li pratite kako se odvija meč u Nashvillu gdje Amerika igra protiv Belgije, a  pobjednik iz tog meča igra sa Hrvatskom.

-Pratimo sve, ali još je to sve daleko, bliži smo za taj jedan meč, koji smo dobili. Još smo 24 sata u Varaždinu i živom meču koji još nije odlučen, svi znamo kakav je Davis Cup, o polufinalu nemamo vremena misliti. – rekao je izbornik Željko Krajan.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply