Bandić: poskupljenje parkinga neće Zagrepčanima dići tlak

Bandić: poskupljenje parkinga neće Zagrepčanima dići tlak

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić nije želio komentirati neslužbene informacije o poskupljenju parkinga, a na pitanje novinara hoće li Zagrepčanima “narasti tlak” zbog toga, rekao je da neće.

Na obilježavanju Svjetskog dana zdravlja na Cvjetnom trgu Bandić je na novinarski upit hoće li građanima narasti tlak zbog najave poskupljenja parkinga u Zagrebu kazao kako zbog toga građani ne bi trebali imati problema s tlakom.

“Ne znam gdje ste to pročitali. Zbog poskupljenja Zagrepčani ne bi trebali imati probleme s hipertenzijom”, kazao je Bandić.

Na upit hoće li uopće biti poskupljenja ponovio da dizanje cijena parkinga ne bi trebao biti razlog za hipertenziju Zagrepčana.

Mediji su protekloga tjedna objavili neslužbene informacije da Zagrebački holding predlaže više cijene parkiranja u tri od četiri zone i uvođenje nove pete zone. U tom prjedlogu koji je navodno upućen Gradu, osim povećanja cijena za javna parkirališna mjesta, Zagrebački holding predlaže i povećanje cijena u javnim garažama, ograničenje parkiranja unutar jedne zone te produživanje naplate parkiranja u prvoj zoni do ponoći.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ilustracija

Leave a Reply