DAVIS CUP/MARIN ČILIĆ: Imamo šanse ostvariti ponovno sjajan rezultat u Davis Cupu

DAVIS CUP/MARIN ČILIĆ:  Imamo šanse ostvariti ponovno sjajan rezultat u Davis Cupu

Nakon sjajne pobjede Marina Čilića  u prvom meču  u četvrtfinalnom susretu u Svjetskoj skupini, nad 258. igračem na ATP ljestvici Dimitrija Popka s rezultatom  6:2,6:1,6:2, održana je konferencija za novinare, na kojoj je Marin komentirao svoju igru.

-Početak meča u Davis Cupu je uvijek malo nervozan,  prva 3-4 gejma su bila loša dok nisam našao ritam, nakon toga je bilo super, servirao sam odlično kroz cijeli meč i osjećao sam se većinu vremena u kontroli. Ne znam je li Dimitrij u stopostotnom treningu bio, moj tim je rekao da nije, ali za mene je bilo jako važno da budem sto posto unutra i da probam održavati igru na visokom nivou, što sam i napravio jako dobro.

Današnjom pobjedom Marin Čilić je ostvario 25 pojedinačnih pobjeda u Davis Cupu.

-Sjajan podatak, ali ne obazirem se oko tih rekorda, mislim da sam  zadnjih par godina našao pravi balans u igru u Davis Cup mečevima.-  rekao je Marin Čilić.

-Ovaj tjedan iskoristit ću najbolje za sebe i cijelu ekipu. Čak igram sa puno više gušta, puno više uživam na takvim mečevima nego prije, a opet činjenica da sam tako dugo u Davis Cupu me veseli. Uvijek samo tu za Hrvatsku i reprezentaciju.- rekao je Čilić.

Hrvatska Davis Cup reprezentacija ponovno ima velike šanse doći do finala.

-Nadam se da ćemo ove godine ostati svi zdravi i da imamo šanse ponovno napraviti veliki rezultat.- rekao je Marin Čilić.

Osim ovog meča u kojem je protivnik odigrao  malo gemova, pamtiš li još koji.

-Bila su još dva meča, jedan u Južnoj Africi, drugi u Čileu i isto prvi dan. Ušao sam u meč da ga što bolje iskoristim i izvučem maksimum iz njega. – rekao je Čilić.

U slučaju da Borna izgubi svoj meč da li je moguće da nastupite u paru sa Dodigom.

Najavljuje se promjena u Davis Cupu.

-U slučaju da ove godine osvojimo Davis Cup, vjerujem da bi se puno više fokusirao na svoju karijeru, u slučaju da ostane sve kako je sada. Tada bi te tjedne potrošio na odmor ili bolju pripremu za buduće mečeve. S obzirom da je ITF jako spor u donošenju odluka o promjeni Davis Cupa, ništa nije još definirano. Godinama se priča o promjeni formata igre, bodovanju, jedino što se promijenilo je Tie Break u petom setu. Promjena koja se najavljuje može biti pozitivna, ali onda bi se oduzela čar igranja pred domaćom publikom.- rekao je Ćilić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply