Predstavljen program nadolazećeg Zagreb auto showu

Predstavljen program nadolazećeg  Zagreb auto showu

U Upravnoj zgradi Zagrebačkog velesajma (dvorana Brijuni), održat će se konferencija za novinare u povodu Međunarodnog salona automobila, motocikala, gospodarskih vozila i prateće industrije ZAGREB AUTO SHOW, koji će se u 14 paviljona Zagrebačkog velesajma održati od 10. do 15. travnja.

Zagreb Auto Show najavio je  gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, direktorica korporativnih komunikacija INA d.d. Marina Burazer, predsjednik Udruženja trgovine motornim vozilima i dijelovima – HGK Ivo Ivančević i direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić.

Zagreb auto-show, 15. salon automobila i prateće industrije održat će se od 10. do 15. travnja na cijelom prostoru Zagrebačkog velesajma i okupiti više od 460 izlagača iz 34 zemlje te 85 brendova vozila, ali među njima neće biti i Rimac automobili, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare na ZV-u.

Prema riječima direktorice ZV-a Dine Tomšić, i ove se godine na tom najatraktivnijem i najposjećenijem sajmu ZV-a očekuje oko 150 tisuća posjetitelja, koliko ih je bilo i na zadnjem Zagreb auto-showu 2016. godine.

Osim 133 premijere automobila, od kojih je jedna svjetska vicepremijera, tri europske vicepremijere i 36 hrvatskih premijera, organizatori najavljuju i brojne premijere gospodarskih vozila, motocikala i prvi put kampera.

“Zagreb auto-show ove je godine prepun inovacija i noviteta, a dobar je i tržišni trenutak jer se uz novu regulativu tržište automobila u Hrvatskoj dinamizirala te je od početka ove godine do kraja ožujka zabilježena 30 posto veća prodaja automobila”, istaknula je Tomšić.

Najavila je da će se u sklopu sajma održati i bogat popratni stručni program, brojne prezentacije na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića te atraktivne zabavne priredbe za publike.

Zahvaljujući organizatorima na tako važnoj priredbi za grad Zagreb, ali i Hrvatsku, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić podsjetio je da je, nakon velike pauze od 2008. pa do 2016. godine, Zagreb auto-show ponovno krenuo te ocijenio da je to sad već “dijete koje dobro hoda”.

“Salon automobila na Zagrebačkom velesajmu neprocjenjivo je vrijedan za gospodarstvo, turizam i ugostiteljstvo Zagreba i cijele Hrvatske, a ako sve bude prema planovima Hrvatska bi za oko dvije godine mogla dobiti i Svjetski kup u auto-reliju na čemu sada intenzivno radimo”, istaknuo je Bandić, dodajući da bi za to trebala i podrška hrvatske Vlade.

Na novinarsko pitanje hoće li na ovom Zagreb auto-showu nastupiti i Rimac automobili, Bandić je odgovorio da je Rimac jako važan ali da neće. Uz napomenu kako osobno poznaje tu obitelj, zagrebački je gradonačelnik istaknuo da Rimac ima svoj svjetski put i da Zagreb auto-show može i bez njega opstati.

Odgovorio je i na pitanje o navodnom poskupljenju cijena parkinga u Zagrebu, kazavši da to ne planira te da nije dobio nikakav prijedlog niti papir o tome da bi mogao išta o tome reći.

Generalni partner i ovogodišnjeg Zagreb auto-showa je naftna kompanija Ina, čija je direktorica korporativnih komunikacija Marina Burazer poručila da su nafta i automobilska industrija uvijek u simbiozi te dijele proces tranzicije u kojemu se danas obje nalaze.

Ivo Ivančević iz HGK-ovog udruženja trgovine motornim vozilima istaknuo je da je u prvim mjesecima ove godine Hrvatska među prvima u regiji po prodaji novih automobila te ima što pokazati i na najavljenom sajmu.

Tekst: HINA

Foto: HINA/ Tomislav PAVLEK

Leave a Reply