DAVIS CUP: Marin Čilić igra prvi meč, protiv igrača s kojim se još nije susreo

DAVIS CUP:  Marin Čilić igra prvi meč, protiv igrača s kojim se još nije susreo

Na izvlačenju parova u Areni Varaždin, za četrvrtfinalni susret Svjetske skupine između Hrvatske i Kazahstana koji se održava  od 6. do 8. travnja, prisustvovali su gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok,  predsjednik Hrvatskog  teniskog saveza Franjo Luković, te Hrvatska Davis Cup reprezentacija predvođena izbornikom Željkom Krajanom i Kazahstanska Davis Cup reprezentacija predvođena Dias Doskarajev.

Prvi meč u petak u 14,00 sati otvara Marin Čilić, protiv Dmitrija Popka, s kojim naš prvi reket nikada nije igrao, nakon toga slijedi meč Borne Ćorića protiv najboljeg Kazahstanskog igrača Kukuškina, skojim Borna ima negativan skor, oba susreta kazahstanac bio je bolji.

– Popko mi igrački uopće poznat. On je mlad igrač koji se probio do razine ‘Challengera“, a ne još do ATP turnira. U svakom slučaju ga respektiram, ovo je Davis Cup u kojem se svašta događalo. Mi smo iskusni, znamo što možemo očekivati i sigurno da ću biti fokusiran od prvog poena, da budem maksimalno unutra i dam svoj najbolji tenis, pa da dođemo do tog prvog boda“, rekao je nakon izvlačenja Marin Čilić.

– Moram pogledati te prijašnje mečeve da vidim gdje sam griješio, još nisam stigao. Istina, bili su prije mislim dvije godine, ja sam danas puno drugačiji igrač. Neće to značiti puno, ali da vidim male stvari. Ostaje mi još jedan trening od dva sata, jer ovih dana nisam mnogo trenirao, kako bih bio što svježiji“, rekao je Borna

U subotu u 15,00 sati, parove igraju Dodig-Mektić, protiv Habibulin-Nedovjesov,  Dodig se nikada nije susreo u pojedinačnim susretima s obojicom igrača, dok je Mektić  2015. godine  izgubio od Nedovjesova .

U nedjelju prvi  meč otvara Čilić protiv Kukuškina, s kojim se do sada susreo tri puta 2008. kada je Kazahstanac pobijedio, dok je Čilić  2014. u Moskvi i 2015. na US Openu, bio bolji,  i peti posljednji meč igrat će Ćorić protiv Popka, s kojim do sada nije igrao.

Izbornik Željko Krajan zadovoljan je odrađenim pripremama.

– Definitivno smo zadovoljni s pripremama. Od prvog dana su izgledali kao da nam je treći ili četvrti dan treninga. Nije trebalo mnogo vremena za prilagodbu s tvrde podloge. Sada to nije toliko došlo do izražaja, jer su dečki u formi, imaju puno samopouzdanja i to se vidi od prvih treninga. Svi su jako motivirani, daju sve od sebe, guraju jedan drugoga. To se osjeti, atmosfera je odlična, rekao bih idilična, i nadamo se dobrom rezultatu. – rekao je Krajan.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply