Čovjek s križem stigao na Markov trg, u tijeku sastanak s Plenkovićem

Čovjek s križem stigao na Markov trg, u tijeku sastanak s Plenkovićem

Saša Pavlić, čovjek s križem koji je prehodao skoro 200 kilometara iz Rijeke prema Zagrebu kako bi Vladi prenio poruku da” ne može biti novca za polovne avione, a ne biti za bolesnu djecu”, stigao je u četvrtak oko 11 sati na Markov trg, nakon čega ga je u Banskim dvorima primio premijer Andrej Plenković, a sastanak je još u tijeku.

Pavlića su na putu do Markova trga pozdravljali mnogi građani, a na Trgu bana Josipa Jelačića dočekale su ga majke s bolesnom djecom, potom su svi zajedno s križem krenuli pred Vladu. Okupljeni na Markovu trgu dočekali su ga pljeskom.

“Mi odlučujemo hoće li nas uopće biti. Moramo znati zaštiti svoju djecu. Što da ja tim ljudima kažem? Svi znamo što će reći, ako uopće izađu. Odcjepljeni su od naroda, odcjepljeni od svega. Zar ne možemo za stotinjak djece dati sve što treba? Ovo je pitanje svih nas, vi odlučujete što ćete čitati u novinama i na portalima. Četiri milijuna građana će kliknuti nešto besmisleno”, izjavio je Pavić pred Banskim dvorima.

“Tu na Trgu ima stotinjak ljudi. Svi koji ste doma ostali i treba vam biti tako kako je. Živite u toj zemlji, a mi odosmo dalje odavde, gdje cijene čovjeka, dijete i život”, dodao je.

Pavlić i majke s djecom pozvani su da uđu u Vladinu zgradu, a na sastanak je naknadno stigla i pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak.

Tekst: HINA

Foto: HINA/ Damir SENČAR

Leave a Reply