“Fury Revolution Revival Tour” nova premijera u travnju u Teatru &TD

“Fury Revolution Revival Tour” nova premijera u travnju u Teatru &TD

Zagrebački Teatar &TD kao svoju sljedeću premijeru najavljuje, u četvrtak 12. travnja, predstavu “Fury Revolution Revival Tour” redatelja Mirana Kurspahića i dramaturginje Rone Žulj, najavljenu kao spoj žestoke svirke, revolucionarnih ideja i uzbudljivog putovanja kroz rock and roll povijest koja se nikada zaista nije dogodila.

“Slaveći 50 godina proteklih od revolucionarne ’68., predstava ‘Fury Revolution Revival Tour’ povest će vas na pseudo-dokumentarno putovanje u New York kraja šezdesetih i početka sedamdesetih, kroz društvenu i glazbenu scenu klubova Max’s Kansas City i CBGB”, stoji u najavi.

U toj priči “o nastanku i padu jedne revolucionarne ideje, o nastanku i padu benda Fury koji tu ideju predstavlja, o politici i slavi, viziji i kompromisu, o mladosti i odrastanju, i glazbenom žanru koji dan-danas predstavlja otpor establišmentu” kao glumci i glazbenici nastupaju Nikša Marinović, Miran Kurspahić, Domagoj Janković, Karlo Mrkša i Sven Jakir.

Kurspahić ju opisuje kao izraz svojeg “nepopravljivoga optimizma, uvjerenosti kako je mogućnost za promjenu uvijek prisutna”. “Obično se bunt, prevrat, revolucija vezuju uz nešto destruktivno, no za mene to je nešto pozitivno, nešto što gura naprijed i stvara bolje sutra. Težnja za boljim, pravednijim sustavom ili, u ovom slučaju, novom, drugačijom glazbom, uvijek je u srži onih koji hrabro krče put ostalima. Fury odaje počast svim pionirima, onima koji su probijali led u bilo kojem području i prkosili većini. Dopustili smo da nas se uvjeri kako je otpor uzaludan, no ima još nas nekolicina naivnih koji se drsko opiremo značenju i vidimo svjetlo na kraju tunela, premda se tamo nalazio zid”, poručuje redatelj.

Autorsku glazbu potpisuju sami izvođači, video Vanja Vascarac, a kostime Domagoj Štimac iz modno-dizajnerskoga dvojca TWINS.

Predstava je u potpunosti na engleskom jeziku, bez titlova, “s vrlo glasnom i sirovom glazbom uživo sa scene”.

Tekst: HINA

Foto: Teatar ITD

 

Leave a Reply