DAVIS CUP/ŽELJKO KRAJAN: Ostvarila mi se želja, da igramo u mom gradu

DAVIS CUP/ŽELJKO KRAJAN: Ostvarila mi se želja, da igramo u mom gradu

Ususret četvrtfinalnog dvoboja u Svjetskoj skupini,  između Hrvatske i Kazahstana, koje će se igrati od 6. – 8. travnja u Varaždinu, izbornik Hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan i izbornik Kazahstanske Davis Cup reprezentacije Dias Doskarajev, održali su konferenciju za novinare.

-Hrvatska je favorit, tu smo sa najjačom postavom, igramo pred domaćom publikom. Kazahstan nema toliko zvučnih imena, ali čim su došli do četvrtfinala nisu momčad koju treba ignorirati.- rekao je izbornik Krajan.

Izborniku Krajanu ispunila se želja, da dođe sa najjačom reprezentacijom u rodni grad i pruži domaćoj publici tri dana dobrog tenisa.

-Ostvarili su mi se dječački snovi, šalim se. Do sada smo igrali u Osijeku, Zadru, Zagrebu, na takav način promoviramo tenis, a i mi volimo igrati pred domaćom publikom. – rekao je Željko Krajan.

Dias Doskarajev: Hrvatska je favorit na papiru

Kazahstan je u Svjetskoj skupini od 2011. godine, do sada su igrali četiri puta u četvrtfinalu, i svaki puta izgubili. Prvi četvrtfinalni susret igrali su protiv Argentine 2011, Češke 2013., Švicarske 2014. i posljednji poraz u četvrtfinalu zadala im je Australija 2015. godine.

-Hrvatska ima dva najbolja tenisača, Marina Čilića i Bornu Ćorića, koji su liga za sebe. Hrvatska je favoriti na papiru, ali sve je moguće.- rekao je izbornik Kazahstana Dias Doskarajev.

Danas u Areni Varaždin s početkom u 19 sati, održat će se  Dječji dan, gdje će najmlađi ljubitelji tenisa, zaigrati protiv  igrača iz hrvatskog sastava.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply