DAVIS CUP/BORNA ĆORIĆ: Iza mene su dva najbolja turnira u životu

DAVIS CUP/BORNA ĆORIĆ: Iza mene su dva najbolja turnira u životu

U Varaždinu je sve spremno, podloga je gotova, naši igraći su zadovoljni sa njom, čak je i bolja od Osijeka, do izvlačenja parova za predstojeći susret četvrtfinala Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Kazahstana, ostalo je nešto manje od 24 sata.

Bornu Ćorića zatekli smo na treningu u dobrom raspoloženju, ovaj tjedan došao je do najboljeg plasmana u karijeri na pojedinačnoj ATP listi, zauzeo je 28. mjesto. Dogodilo se to nakon dva izvrsna rezultata u SAD-u, polufinala u Indian Wellsu i četvrtfinala u Miamiju, i logično je pitanje koliko su ti rezultati podstrek uoči susreta u Varaždinu.

-Sigurno da jesu. Rezultati su bili fenomenalni, mislim da sam odigrao dva najbolja turnira u životu. Odigrao sam jako puno mečeva, dobro se osjećao i to će mi pomoći, imam dosta samopouzdanja. Opet, ovo je nešto drugačije, igra se na zemlji, u dvorani, tako da su uvjeti potpuno drugačiji. Malo sam kasnije došao nego obično, tako da još imam problema s vremenskom razlikom, ali valjda ću biti spreman za petak. – rekao je Borna.

Koliko za samopouzdanje znači sjajan meč protiv Rogera Federera u Kaliforniji, gdje ste bili blizu pobjedi?

-Znači puno, ali i mečevi prije toga i mečevi potom u Miamiju mi puno znače. Pobjeđivao sam igrače koji su oko tridesetog, četrdesetog i pedesetog mjesta, od kojih sam prije često gubio.  Pokazao sam ranije da mogu igrati protiv najjačih, a onda bi došli mečevi s igračima koji su trideseti ili četrdeseti i od njih gubio. Sada sam i takve pobjeđivao, i to dobrom igrom. To mi za samopouzdanje više znači od meča protiv Federera.- rekao je Ćorić.

Izbornik Krajan je na današnjoj konferenciji za novinare ponovio da je Hrvatska favorit, ali da oprez ne smije izostati. Slažete li se?

-Sigurno da smo favoriti, to nije sporno, no svi znamo da je ovo tenis, Davis Cup, i da se svašta može dogoditi. Bilo bi dobro da u petak Marin igra prvi, pa da ja u svoj meč uđem još opušteniji, ali u svakom slučaju ne trebamo se opustiti i pomisliti da smo već sada pobijedili.-rekao je Borna Ćorić.

Koliko je upozorenje vaš negativan omjer sa suparnikom u petak Mihailom Kukuškinom?

-Točno to. Već sam nekoliko puta rekao da protiv njega imam omjer 0:2. Čak nisam igrao loše, on je igrao jako dobro. Neugodan je igrač, jako ga respektiram, tako da sigurno neće biti lagano. – rekao je Borna Ćorić.

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply