GRADSKA SKUPŠTINA: Dolaskom gradonačelnika, oporba se vratila u klupe

GRADSKA SKUPŠTINA: Dolaskom gradonačelnika, oporba se vratila u klupe

Nastavak 10. sjednice Gradske skupštine, započeo je u 9,00 sati u ponedjeljak, gdje je za raspravu ostalo još 23. točke dnevnog reda, među kojima je i točka o Izvješću rada gradonačelnika u vremenskom periodu od 12. lipnja do 31. prosinca 2017., te od 1. siječnja do 11. lipnja 2017, te izvještaj za 2016. godinu u periodu od 1. siječnja do 11. lipnja 2016.

Izvještaj je pročitala Jelena Pavičić Vukičević, oporba je negodovala i nisu željeli sudjelovati u raspravi, jer gradonačelnik Milan Bandić, nije bio prisutan, gradonačelnik se pojavio, i oporba se vratila u klupe.

Zastupnik Brumnić, osvrnuo se pojedinačnoj raspravi na kapitalne projekte, koji se nisu realizirali.

-Rotor je jedan od kapitalnih investicija koja se zbog javne nabave, nije pomaknula sa mrtve, točke. Svetice nismo uspjeli prenamijeniti, ima tu još puno projekata koji se nisu realizirali.- rekao je Brumnić.

SDP-ov Matej Mišić gradonačelniku je, između ostalog, zamjerio što, ustvrdio je, ne postoji strategija otpada, što 18 godina nije dovršen Maksimirski stadion te što da nije razvijena tramvajska mreža “niti jedan metar”.

HNS-ov zastupnik Tomislav Stojak rekao je kako se ne može reći da se u Gradu ništa nije napravilo i da stagnira, no poručio je da se s proračunom koji je gradonačelniku na raspolaganju moglo napraviti puno više.

Tomislav Tomašević iz Zagreb je naš poručio je gradonačelniku, da bi bilo bolje da je više prisutan na raspravama.

– Da više provodite vremena u skupštinskim klupama i sudjelujete i raspravama, mislim da bi se onda bolje razumjeli. Kako je moguće da su kapitalna ulaganja za društvene djelatnosti smanjena s 312 na 200 milijuna kuna. Za ovu godinu u proračunu za vrtiće predviđeno sedam milijuna kuna, što je, istovjetno trošku koji Grad daje za Dinamove režije.- rekao je Tomašević.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji se kasnije pridružio raspravi o izvješćima, nije želio govoriti o izvješću, no prokomentirao je raspravu zastupnika. “Za sve ono što je dobro u Gradu zaslužni su svi, a za sve što nije dobro odgovoran je gradonačelnik”, kazao je Bandić.

Gradonačelnikovo izvješće primljeno je na znanje s 25 glasova za i 18 glasova protiv.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA//HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply