GRADSKA SKUPŠTINA: Deseta sjednica započela stankama, zbog dnevnog reda

GRADSKA SKUPŠTINA: Deseta sjednica započela stankama, zbog dnevnog reda

Deseta sjednica Gradske skupštine započela je burno zbog točke koja je došla po hitnom postupku na prijedlog Odbora za izbor i imenovanja da se prijedlog zaključka o razrješenju i imenovanju članova Kazališnog vijeća Zagrebačkog kazališta mladih uvrsti u dnevni red 10. sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba,  da bi Vijeće čim prije započelo s radom u punom sastavu.

Na 7. sjednici, 21. prosinca 2017. Članica Kazališnog vijeća Zagrebačkog kazališta mladih Kostadinka Velkovska dostavila je podnesak kojim je zamolila razrješenje dužnosti članice Vijeća. Klub gradskih zastupnika “Bandić Milan 365 -Stranka rada i solidarnosti”, “Zelene liste” i “Narodne stranke -Reformisti” predložio je da se Goran Pristaš i Boris Babić razriješe dužnosti člana Kazališnog vijeća te da se u Vijeće imenuju Ljilana Štokalo, dipl. glumica, Marija Sekelez, akademska glumica i dr.sc. Ivica Prlender.

Radi se o članovima vijeća koje je predložila skupštinska oporba.

Zastupnici Tomislav Tomašević (Zagreb je naš) i Anka Mrak-Taritaš (Glas) ocijenili su se da je takva odluka presedan.

-Čemu predlagati članove vijeća iz redova opozicije, ako ih se može maknuti u maniri apsolutističkih monarha? – upitao je Tomašević. Zastupnici, kazao je, nisu dobili niti jedan pravni temelj za opravdanost hitnosti postupka te odluke te zašto ih se razrješuje.

Mrak-Taritaš je pak ocijenila da se očito netko nekome ne sviđa i da se ovdje radi s aspekta moći i samovolje. Smatra i kako nema suvislog razloga da ih se razrješi, osim što, kazala je, nisu glasali kako se očekivalo.

-Pustite moć i samovolju. Kada budete imali većinu, odlučivat ćete, potrudite se da je osvojite. Zaigrali ste se kadroviranjem. Nije riječ o bahatosti i moći, već je riječ o tome da ljudi koji nemaju odgovornost za ovaj grad, žele odlučivati o odgovornosti. – ustvrdio je gradonačelnik.

SDP-ov zastupnik Matej Mišić poručio je da ne može biti gradonačelnik netko tko vrijeđa zastupnike i misli da je dnevni red njegovo privatno vlasništvo.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA//HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply