ANKA MRAK TARITAŠ: Iz Bandićeva izvješća vidimo da nema vizije i strategije razvoja Zagreba

ANKA MRAK TARITAŠ: Iz Bandićeva izvješća vidimo da nema vizije i strategije razvoja Zagreba

redsjednica Kluba gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a u zagrebačkoj Skupštini Anka Mrak Taritaš ocijenila je u srijedu kako je iz gradonačelnikova izvješća o radu za drugu polovicu 2016. i cijelu 2017. vidljivo da ne postoji vizija strategije i razvoja grada, te da se Zagreb ne razvija kao ostale metropole.

“Naš gradonačelnik je onaj vizionar koji se probudi i ima viziju vezano uz jedan projekt, no nema vizije strategije i razvoja i to se čita iz izvješća. Zagreb se ne razvija kao što se razvijaju ostale metropole, nema ljude koji upravljaju gradom s jasnom vizijom i strategijom razvitka. Živimo u gradu u kojem je za 16 mjeseci bilo moguće napraviti zgradu HNK, a što je napravljeno za 18 godina koliko je Milan Bandić na vlasti? Ako ne radite ništa i stagnirate na mjestu, idete korak unazad”, kazala je Mrak-Taritaš.

Na konferenciji za novinare uoči sjednice Gradske skupštine, koja će se održati u četvrtak, poručila je da gradonačelnik upravlja gradom na neuobičajen način te da, iako je tako uobičajeno i zakonom propisano, nije baš imao neku potrebu poštivati zakon i dostavljati izvješće o radu.

Bandića užasno nerviraju strategije

Istaknula je kako gradonačelnika Bandića užasno nerviraju strategije, pa Grad nema ni strategiju prostornog razvoja, a još manje strategiju zbrinjavanja otpada.

Mrak Taritaš je rekla i kako, s obzirom da neki gradovi obilježavaju godišnjice otvaranja nečega, Zagreb može uz muzej neispunjenih obećanja imati i godišnjice neispunjenih obećanja, budući da je lani bilo deset godina od prekida rada žičare na Sljemenu. Gradonačelniku je zamjerila i izostanak ideja i vizije što raditi s prostorima Zagrepčanke, Gredelja i Velesajma, jer se takvi strateški projekti iz godine u godinu ponavljaju bez da se zna što je strateški projekt.

Što se tiče stanogradnje u Podbrežju, kazala je kako su tamo kupljeni stanovi ispod broja deset, dok za vrtiće i škole u Zagrebu nije izdvojeno ništa – niti se obnavljaju. niti se rade novi. “To sve iščitavamo iz izvješća gradonačelnika, koji je sada prisiljen oporbom dao izvješće”, poručila je.

Tekst: HINA

Foto: ARHIVA/ZNA/Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply