Najavljen drugi Festival svjetla Zagreb 2018.

Najavljen drugi Festival svjetla Zagreb 2018.

U restoranu Dubravkin put, najavljen program drugog po redu kulturno-umjetničkog  projekta Festival svjetla Zagreb 2018, na kojem su  sudjelovali gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, direktor Sektora za korporativne komunikacije HEP Ivica Žigić, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld i arhitekt Krešimir Rogina.

 Od 15. do 18. ožujka, u Zagrebu će se po drugi puta održati Festival svjetla,  na 19 lokacija povijesne gradske jezgre s atraktivnim audiovizualnim instalacijama i projekcijama, tema festivala je proljeće, te će svaka lokacija na svoj način dočarati proljetni ugođaj kroz svjetlosne predstave.

-Festivalom svjetla najavljujemo početak proljeća i nove turističke sezone u Zagrebu. Ovo je drugo izdanje Festivala i drago mi je da se ovaj događaj veže uz Turistički sajam koji je jedini takve vrste u Hrvatskoj. Tako da će svi izlagači koji dolaze sa svih strana svijeta moči prisustvovati Festivalu svjetla. Prošle godine Festival se održavao na sedam lokacija, dok će se na ove godine održavati na 19 lokacija. – rekla je, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld.

Festival će se održavati u tunelu Grič, Art parku, Tomićevoj ulici, kuli Lotrščak, kod spomenika A.G. Matošu, Vranicanijevoj poljani, parku Grič, platou Gradec, u atriju i Galeriji Klovićevi dvori, Jezuitskom trgu, Opatičkoj ulici, Hrvatskom institutu za povijest, velikom dvorištu i sjevernom dvorištu Muzeja grada Zagreba, Vrazovom šetalištu, dječjem igralištu na Dubravkinom putu, ljetnoj pozornici Tuškanac i na Tuškancu.

-Zagreb će po drugi puta biti uz bok svjetskim gradovima poput Berlina, St. Petersburga, Praga, Helsinkija, koji imaju dugu tradiciju održavanja ovakvih festivala- rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Drugi po redu Festival svjetla održava se uz podršku Grada Zagreba i HEP-a, te u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ /ilustracija

Leave a Reply