Najavljena druga po redu manifestacija Kajkavci u Lisinskom 2018.

Najavljena druga po redu manifestacija Kajkavci u Lisinskom 2018.

U  Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, održala se konferencija za novinare na kojoj je najavljena manifestacija Kajkavci u Lisinskom 2018. u organizaciji  Radio Kaja, koja se održava ove nedjelje 11. ožujka 2018. od 14,00-22,00 sata.

Na konferenciji su sudjelovali gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, župan Varaždinske županije Radimir Čačić, župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota i direktor Radija Kaj Drago Gradiček.

– Ako pet kajkavskih županija predstavlja tortu „Kajkavianu“, onda je Zagreb šlag na tu tortu.  Svaki treći čovjek u Hrvatskoj govori kajkavski, ali je i 65 posto hrvatskog gospodarstva u ovih pet županija Sjeverne i Sjeverozapadne Hrvatske i gradu Zagrebu. – rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Ove nedjelje od 14,00- 19,00 sati, u predvorju Koncerte dvorane Vatroslav Lisinski, predstavit će se pet zagorskih županija, sa svojom bogatom, turističkom-gospodarskom i kulturnom ponudom, posjetitelji će se upoznati ponudu obiteljskih poljoprivredna gospodarstva, turističke zajednice, toplice, zdravstveni turizam, ciklo turizam, predstavit će se vinari, pčelari.

Kušat će se najbolji „babičini“ kolači, zagorski štrukli, peći „prkača“, kušati Meso z tiblice, najmlađi će se igrati s tradicijskim drvenim igračkama koje je zaštitio UNESCO.  Predstavit će se najuzornije seoske žene, vinske kraljice, nastupat će KUD-ovi, predstaviti se pjesnici, počasne postrojbe… Najavit ćemo Bučograd na Špancirfestu, Zeljarijadu u Vidovcu,  Okuse varaždinskog kraja, poznate manifestacije „Križevačko veliko spravišće“, „Picokijada“ , „Renesansni festival“.

Za sve one željne Kajkavske popevke, od 19,00 u koncertnoj dvorani održat će se koncert na kojem će nastupiti: Savski valovi, Gordana Ivanjek Tušek, Cure iz centra, Ana Fortuna, TS Pleteri, Ivan Benc, Iva Ranogajec Inkret, Gabrijela Hrženjak, ŽVS Kajda, Adam Končić, Josipa Lončar, Mirko Švenda Žiga, Rajko Suhodolčan, Branko Greblički Ventek, Kavaliri, Zdravko Bugarin, Mladen Kos, Hrvatska udruga cimbalista Đurđevac, Đurđevčice, KUD Strmec, Koledarice iz KUD-a Preporod, FA Turopolje, Singrlice. Krapinska konfekcija Kotka, gospodarski partner projekta Kajkavci u Lisinskom, priredit će modnu reviju.

Ulaz u dvoranu Vatroslav Lisinski od 14,00-19,00 sati biti će slobodan, dok će se za koncert Kajkavskih popevki morati kupiti ulaznica.

Tekst/Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply