MILAN BANDIĆ: Da sam u crkvi ja bi se prekrstio, ali nisam pa neću

MILAN BANDIĆ: Da sam u crkvi ja bi se prekrstio, ali nisam pa neću

…bio je jadan od odgovora na aktualnom satu, gradonačelnika Bandića, na pitanje gradskog zastupnika Renata Peteka.

-Moram priznati da sam ozbiljno zabrinut za vas, gradonačelniče. Zabrinut sam zbog vaših izjava u zadnjih, šest mjeseci. Gradonačelniče jeste li dobro i kako ste? Kada bi se ja našao u situaciji da vrijeđam druge ljude, zastupnike drugih stranaka ismijavam. Na radiju uredniku, zbog postavljenog pitanja, prijetio dragim Bogom. Građane koji su zabrinuti za svoje zdravlje, nazivao hajducima i huškačima, tada bi se nadao da imam bar jednog pravog prijatelja.-rekao je Renato Petek.

Pitanje zastupnika Peteka prekinuo je predsjednik Gradske skupštine, Andrija Mikulić, i upozorio ga na poslovnik koji krši ovakvim pitanjem.

-Prekršili ste poslovnik, vi ste gradski zastupnik, i niste postavili pitanje kako je po poslovniku propisano.- rekao je Andrija Mikulić, predsjednik Gradske skupštine.

Zastupnik Petek nije se dao smesti, on je po ponovio svoje pitanje namijenjeno gradonačelniku.

-Gradonačelniče ja vas ponovno pitam. Jeste li dobro? Kako ste?- pitao je Renato Petek.

– Da sam u crkvi ja bi se prekrstio, ali vama ni to neće pomoć. Ja sam mislio da će te me pitati o crkvi, vi obično imate temu o crkvi. Kada nije pitanje o crkvi, već sam bolje. U Hrvatskoj ljudi pričaju uvijek o nečemu o čemu nemaju pojma i rade na mjestima za koja nisu educirani, i vi demonstrirate to s ove govornice. Očito ste po zanimanju psiholog, sto posto, ne znam, nisam gledao vaš životopis. Nikoga ne vrijeđam, samo govorim golu činjenicu. Inače ja sam jako dobro.- odgovorio je gradonačelnik Milan Bandić.

 

Tomislav Tomašević (Zagreb je naš) poručio je gradonačelniku da bi mu bilo bolje da se fokusira na svoje optužnice umjesto da vrijeđa građane i zastupnike.

SDP-ova zastupnica Vesna Nađ upitala je zagrebačkog gradonačelnika postoji li sveobuhvatna stručna analiza pouzdanosti mostova kojima se premošćuje rijeka Sava do Novog Zagreba te nadvožnjaka na Slavonskoj aveniji, s obzirom na nedavnu dojavu građanina o lošem stanju stupa.

“Upravo ovih dana kada budu gotovi, izvijestit ćemo gradsku Skupštinu, ne samo o petlji na Držićevoj i Slavonskoj nego svim petljama, sve statičke izračune svih statičkih stupova i mostova u Zagreba. To ćemo napraviti radi sigurnosti i protivno lažnom uzbunjivanju građana”, odgovorio je zagrebački gradonačelnik.

“Netko šeće ‘pesa’ i kaže svojim okom da nešto ne štima i mi imamo problem. Što sam ja kao odgovoran čovjek mogao – zamoliti ljude da se raziđu i zamoliti struku da napravi to što treba napraviti. Nije taj čovjek zločest, vjerojatno je dobro mislio, ali čovjek vjerojatno vidi ukrivo”, komentirao je Bandić.

HDZ-ovog zastupnika Ivana Ćelića zanimalo je kakva je situacija po pitanju sanacije divljih odlagališta u Ježdovečkim šumama, na što je gradonačelnik poručio da Hrvatske šume, rudarska inspekcija i Grad zajedno rade sve da tu plohu saniraju.

“Sinergija odluke i zajedničkog stava da rudarska inspekcija radi svoj posao istraživanja, da s Hrvatskim šumama dobiju dozvolu i da o trošku Grada Zagreba saniramo je u tijeku i nadam se da ćemo do ljeta krenuti punim kapacitetom”, kazao je.

Današnja 9. sjednica Gradske skupštine započela je raspravom oko  točaka dnevnog reda koje bi išle po hitnom postupku, rasprava je trajala pola sata, od četiri točke koje je predložio klub SDP-a, po hitnom postupku prihvaćena je samo jedna, Prijedlog zaključka o pozivu gradonačelniku Grada Zagreba na dostavu izvješće o svom radu, ostale dvije točke koje idu po hitnom postupku jedna je predložena od Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova i predlagatelj je Upravno vijeće Ustanove za sveobuhvatnu skrb o pripadnicima 1. gardijske brigade “Tigrovi” i Jedinice za posebne namjene MUP-a RH Rakitje.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA //HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply