Zagreb dobio svoju prvu atletsku dvoranu

Zagreb dobio svoju prvu atletsku dvoranu

U  paviljonu 1 na Zagrebačkom velesajmu, dvostruka olimpijska pobjednica te svjetska i europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković, i osvajač bronce u bacanju kugle na svjetskom prvenstvu Stipe Žunić otvorili su atletsku dvoranu.

Otvaranju su prisustvovali gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić,  Marko Jakopović,  predsjednik Zagrebačkog atletskog saveza, Mario Možnik, gimnastičar, Martin Sinković, Dragutin Šurbek, Nikola Dragaš i mnogi drugi.

-Prije godinu dana našli smo se u ovom paviljonu koji izgledao dosta derutno, a danas po prvi puta imamo novu atletsku dvoranu. Naš san se ostvario, mi do danas nikada nismo imali atletsku dvoranu, naša prvenstva održavali smo preko granice. Da nije bilo Grada Zagreba, gospodina gradonačelnika Bandića i njegovog razumijevanja za atletiku, do ovoga još nebi došli. Glavni okidač za ovakvom dvoranom bilo je prvo zlato Sandre Perković još 2012. godine, na olimpijskim igrama. Vjerujem kako ćemo se sada priključiti europskoj i svjetskoj atletici i u trkačkim disciplinama dužim od 100 metara.- rekao je Marko Jakopović , predsjednik Zagrebačkog atletskog saveza.

Preuređenjem dijela 1. paviljona napravljena je atletska dvorana na površini 9.000 m2 koja ima atletsku stazu – 200 m s četiri staze, atletsku stazu – 60 m sa šest staza, bacalište kugle, te zaletište s doskočištem za skok u dalj, vis i skok s motkom. Također su napravljene garderobe, teretana i teleskopske tribine za 300 gledatelja.

Ukupna investicija radova u paviljonu i postavljene opreme iznosi 13,2 milijuna kuna bez PDV-a.

-Kao što bez Kostelića ne bi bilo Snježne kraljice tako i bez Sandre, Stipe i ostalih sjajnih atletičara ne bi bilo niti ove dvorane. Drago mi je što su nas Sandra, Stipe i ostali naši sportaši ‘natjerali’ da napravimo ovu dvoranu. Uskoro bi i boksaći trebali dobiti svoj centar ovdje na Velesajmu, a u pripremi je projekt rukometnog centra.-rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Tekst/Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

 

 

 

Leave a Reply