Nakon 20. godina vapaja, Osnovna škola Rudeš dobit će vanjsko igralište

Nakon 20. godina vapaja, Osnovna škola Rudeš dobit će vanjsko igralište

Nakon dvadest godina vapaja za vanjskim školskim igralištem pokraj Osnovne škole Rudeš, stvari su se počele micati s mrtve točke. Ravnateljica Osnovne škole Rudeš Anđelka Jalušić u prosincu 2017. godine podnijela je zahtjev prema Gradskom uredu za imovinsko – pravne odnose da se napravi imovinsko – pravna analiza zemljišta, iz koje proizlazi da je većina zemljišta u vlasništvu Grada Zagreba, dok je jedan dio privatno vlasništvo, koje bi grad trebao riješiti sa vlasnicima.

-Mi smo već u siječnju, imali sastanak sa pročelnikom za obrazovanjem Lovrićem, pročelnikom  iz Gradskog ureda za imovinske pravne odnose, Na tom sastanku donesen je zaključak o izradi dokumentacije i rješavanju spornog zemljišta. Nakon svega toga Rudeš će dobiti adekvatno školsko igralište.- rekao je Tomislav Stojak.

Ova incijativa je dobar primjer kako se mogu riješiti problemi kada se surađuje sa Mjesnom samoupravom.

-Nakon ovih izbora bio nam je glavni zadatak pokretanja inicijative za izgradnju vanjskog igrališta Osnovne škole Rudeš. Ovo smo postigli svi zajedno, u dogovoru s ravnateljicom škole i članovima Vijeća Mjesnog odbora  Rudeš, uz podršku sportskih klubova, ali i uz podršku naše Župe sv. Ane – izjavio je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Rudeš Igor Dundjer.

Osnovnu školu Rudeš pohađa 655 učenika, i vanjska dvorana prijeko je potrebna.

-Ono što je pokrenuto prije 20 godina, sada se počelo realizirati. Školsku dvoranu smo dobili 1998. godine i od tada čekamo svoje vanjsko igralište. Ono nam je jako važno iz još jednog razloga, a taj je da naša djeca sve više sjede, često su za računalima, fizički su neaktivna.  Vanjsko  igralište, bit će veliki poticaj da samim time razvijamo tjelesne i zdravstvene aktivnosti naših učenika – rekla je Anđelka Jalušić, ravnateljica Osnovne škole Rudeš.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply