Autobusna linija broj 223, večeras je prometovala bez kašnjenja

Autobusna linija broj 223, večeras je prometovala bez kašnjenja

Zbog problema s kašnjenjem autobusa na liniji broj  223 – Dubrava-Trnovčica-Dubec, na koju su se gradonačelniku Milanu Bandiću građani požalili u današnjoj emisiji Zagrebi po Zagrebu na radio Sljemenu,  gradonačelnik Bandić se večeras, na licu mjesta uvjerio kako funkcionira ta autobusna linija.

– Na liniji broj 223, imamo dnevno 53 polaska u radnom danu, a 30 polazaka vikendima. Jedino je problem što je vozno vrijeme takvo kakvo je i promet je takav kakav je. Ako ne stigne bus skrenuti do Dankovečke na prvu fazu, on kasni na svoj polazak iz Dupca, to je jedna situacija koja se događa u vršnim opterećenjima prometa. U tom slučaju građani se žale na točnost polaska, u tom slučaju trebao bi se smanjiti broj polaska sa 53, na 50, pa će satnica biti točnija. – rekao je Damir Kostanjski, voditelj prometa autobusnog pogona Dubrava.

Kako je gradonačelnik Bandić, obećao slušatelju, tako je i došao provjeriti kako prometuje sporna autobusna linija.

-Naš slušatelj iz Dubrave, koji redovito koristi ovu autobusnu liniju 223, danas je zvao radio Sljeme i rekao je da taj autobus nikada ne dolazi na vrijeme. Kada su špice u jutarnjim i popodnevnim satima, autobus kasni, ali kada je promet uredu onda autobus vozi po voznom redu. Ako građani žele da se broj polazaka smanji, onda će se smanjiti, ali ja mislim da je bolje da ima više polazaka, nego manje.- rekao je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Tekst/Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

 

Leave a Reply