DAVIS CUP: Borna Ćorić sjajnom pobjedom odveo je Hrvatsku u četvrtfinale

DAVIS CUP: Borna Ćorić sjajnom pobjedom odveo je Hrvatsku u četvrtfinale

Sjajna pobjeda Borne Ćorića donijela pobjedu Hrvatskoj protiv Kanade 3:1. Borna Ćorić bio je bolji u susreti protiv Denisa Šapovalova i pobijedio ga je rezultatom 6:4; 6:4; 6:4.

Na samom početku meča Borna je Šapovalovu oduzeo servis i stvorio prednost, koju je držao do kraja prvog seta. Takva igra se nastavila do kraja meča, u kojoj je Borna povratnik u reprezentaciju, donio pobjedu Hrvatskoj reprezentaciji i osigurao četvrtfinale u Davis Cupu.

-Meč je bio fantastičan. Kada sam trenirao osjetio sam dobro loptu. Publika je bila odlična kada god je u meču bilo gusto oni su me digli.- rekao je Borna Ćorić.

Mečevi poput ovoga dobiveni na ovakav način dižu samopouzdanje.

-Diže samopouzdanje na jednu vrlo visoku razinu i u pravo vrijeme sam igrao agresivniji i sa time sam stvarno zadovoljan. Sada se trebam odmoriti za slijedeće turnire. Nadam se da ću ove godine češće ponavljati ovakav tenis.- rekao je Ćorić.

Za dva mjeseca Hrvatska reprezentacija ponovno igra kod kuće, protiv Kazahstana, ova podloga se pokazala kao dobra.

– Meni je manje-više svejedno Ćilić i Dodo su glavni oni će odlučivati, a ja se mogu prilagoditi svakoj podlozi.

Hrvatska će u četvrtfinalu biti domaćin Kazahstanu, koji je u 1. kolu na domaćem terenu svladao oslabljenu Švicarsku sa 4-1. Četvrtfinale Davis Cupa na rasporedu je od 6. do 8. travnja, a najizgledniji domaćin dvoboja Hrvatska – Kazahstan je Varaždin, gdje su hrvatski tenisači igrali jednom, u 1. kolu Svjetske skupine 2010. godine te tada pobijedili Ekvador sa 5-0.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA//HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply