DAVIS CUP: Pobjeda Čilića i Dodiga, najljepši rođendanski poklon izborniku Krajanu

DAVIS CUP: Pobjeda Čilića i Dodiga, najljepši rođendanski poklon izborniku Krajanu

Konferencija za novinare nakon pobjede Marina Čilića i Ivana Dodiga, počela je šampanjcem i pjevanjem “Sretan ti rođendan” izborniku Krajanu.

-Ovakav rođendanski poklon još nisam dobio. Bio je jako dramatičan, a na kraju bio je najljepši rođendanski poklon koji su mi mogli dati.- rekao je izbornik Željko Krajan.

Nakon pobjede u parovima i rezultatom 2:1, za Hrvatsku lakše se diše, s obzirom da je početak meča bio na strani Kanađana, a tek u trećem setu su naši došli do preokreta rezultata, koji se na kraju okrenuo na našu stranu.

– Na kraju meča nije bilo problema nikakvih, na početku bilo je problema. Nisam dobro ušao u meč, nisam uhvatio ritam. Nije ni Ivan dobro servirao, na početku. To je posljedica prehlade koju je Ivan osjećao tijekom ovog tjedna.- rekao je Marin Ćilić.

Najbolji par Davis Cupa po Kanađanima su Marin Ćilić i Ivan Dodig.

– Na žalost nemamo priliku često igrati zajedno, Marin igra singl, rijetko kada par, ja sam se prebacio na parove, ali kada igramo parove onda smo nepobjedivi.- rekao je Ivan Dodig.

Hrvatska sutra igra još dva meča od toga jedan meč trebao bi odigrati i Marin Čilić, u slučaju da Borna Ćorić, ne pobjedi Denisa Shapovalova, a eventualan protivnik bi mu bio Pospisil ili Polansky.

-Za sutra imamo plan Borna je spreman zna Shapovalova, susretali su se, mislim da će taj meč biti još jedna poslastica za nas- rekao je izbornik Krajan.

– Nakon ovog meča ne osjećam se umorno, fizički se nisam istrošio, i ovaj meč dao mi je više elana i energije. ako treba uskočiti ja sam spreman- rekao je Čilić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply