DAVIS CUP: Hrvatska nakon prvog meča u vodstvu

DAVIS CUP: Hrvatska nakon prvog meča u vodstvu

Hrvatska Davis Cup reprezentacija ponovno je nakon godina dana u Osijeku i otvara  prvo kolo svjetske skupine protiv Kanade.

Borna Ćorić  sjajno je odradio prvi meč i doveo Hrvatsku u vodstvo od 1:0 protiv Vaseka Pospisila (3-6, 6-2, 6-3, 6-2).

Prvi set pripao je Kanađaninu Pospisilu, koji je kod rezultata 4:3, oduzeo servis Ćoriću, što ga je dovelo u vodstvo i osvajanje prvog seta.

Ćorić je slijedeća tri seta dominirao u igri, nošen navijačima s tribina, došao do pobjede u prvom meču.

-U prvom setu, dok se nisam priviknuo na podlogu imao sam par malih šansi koje nisam iskoristio i taj loši gem, rezultirao je poraz u prvom setu. Na početku drugog seta čekao sam svoju šansu i odmah sam ga breknuo. – rekao je Borna Ćorić, na konferenciji za novinare nakon meča.

Tri sata prije meča Borna je saznao da mu se protivnik mijenja, međutim to nije ništa promijenilo u njegovoj pripremi za meč.

-Dva ili tri sata prije meča sam saznao da neću igrati protiv Polanskog. Pogledao sam kratki video Pospisilove igre, razgovarao sam sa Čilićem koji je nedavno igrao sa njim, rekao mi je čega se trebam pripaziti.- rekao je Borna Ćorić.

– Prva dva seta bila su mi fizički naporna, bili su dosta brzi poeni, i servisi su dostizali do 200m2. Osobno ja volim takve brze zemljane podloge, na njima i ostvarujem najbolje rezultate. Na kraju bi želio zahvaliti publici koja je bila sjajna jer je ipak prvi dan i meč se igra u radno vrijeme.-zaključio je Borna Ćorić.

Prvi meč sa tribina pratilo je oko 2000 gledalaca, dok su iz svečanih tribina meč pratili Janica Kostelić, tajnica Središnjeg državnog ureda za šport, predsjednik Hrvatskog olimpijskog saveza Zlatko Mateša, gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić, guverner Boris Vujčić, predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Franjo Luković.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply