DAVIS CUP: Hrvatska bez Čilića protiv Kanade

DAVIS CUP: Hrvatska bez Čilića protiv Kanade

Borna Ćorić otvara prvi meč  u petak u 14,00 sati s Peterom Polanskym susret 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Kanade, koji se igra u dvorani Gradski vrt u Osijeku.

-Mislim da Polansky nije laki protivnik, već sam imao prilike igrati sa njim i izgubio sam prije, par godina.  Dobro sam pripremljen, trenirao sam cijelo vrijeme, napokon sam zdrav. Igram prvi meč i naravno da opterećenje postoji, jer svi očekuju da povedemo.- rekao je Borna Ćorić, nakon izvlačenja parova.

Izbornik Željko Krajan kojem je ovo 15. susret koji vodi na Hrvatskoj klupi, osvrnuo se na prvi dan Davis Cupa, u kojem prvi meč igra Borna Ćorić protiv Petera Polanskog, a drugi Viktor Galovići kojem je ovo drugi nastup za reprezentaciju, protiv Denisa Šapalova.

-Teško je biti pametan i reći da li je bilo bolje da Galović igra prvi, ili drugi, mislim da je bolje da je drugi i da osjeti atmosferu. Možda je bolje da igra drugi, jer je Borna favorit u svojem meču. Igramo doma, na zemlji, imamo publiku na svojoj strani, želimo pobjedu, mada treba biti oprezan.- rekao je izbornik Krajan.

Finalista Australije i trećeg igrača svijeta Marina Čilića, osječka publika neće vidjeti ni ove godine, razlog nije ozljeda nego opreznost.

-Marin nema ozljede, ni bilo kojih drugih zdravstvenih problema, jednostavno nije spreman, nije ni toliko umoran. Bilo bi preriskantno da on igra zato smo donijeli odluku da sigurno neće igrati prvi dan. U slučaju da se situacija zakomplicira da ga imamo spremnog drugih dana ovog vikenda.- rekao je izbornik Željko Krajan.

Raspored mečeva susreta 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Kanade:

Petak 14,00 sati

Borna Ćorić – Peter Polansky

Viktor Galović  – Denis Šapovalov

Subota 14,00

Ivan Dodig/Franko Škugor – Daniel Nestor/Peter Polansky

Nedjelja 14,00

Borna Ćorić – Denis Šapovalov

Viktor Galović – Peter Polansky

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA
Foto: Mario ĆUŽIĆ

 

 

Leave a Reply