EURO RUKOMET 2018.: Hrvatska ostala bez polufinala

EURO RUKOMET 2018.: Hrvatska ostala bez polufinala

I bez mene hrvatski rukomet ima budućnost, a izgubili smo zbog previše tehničkih pogrešaka u prvom poluvremenu, izjavio  je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar nakon poraza od Francuske (27-30)..

“Ušli smo preemotivno u utakmicu, nažalost, emocije su predvladale nad razumom i to je rezultiralo velikim zaostatkom. Nikako nisam zadovoljan agresivnošću naše obrane u prvom dijelu jer smo primili previše jeftinih golova s distance. U drugom dijelu smo igrali puno bolje, u 53. minuti smo došli na svega gol zaostatka, a onda glupo i lako primili dva gola i priča je bila gotova”, kazao je Červar, koji je preuzeo dio krivice za loš ulazak u utakmicu,

“Svakako da dio krivice ide i meni kao izborniku jer nisam umirio momčad, a pokazalo se da protiv Francuza borba i želja nisu bile dovoljne. Jednostavno smo izgorili u prvom poluvremenu, prerano smo završavali napade, a u obrani smo bili mlaki. Zato smo izgubili, zato nismo ušli u polufinale, a meni je najviše žao ove divne publike koju smo razočarali. Zapravo, mi smo na ovom EURU odigrali samo jednu slabu utamicu – protiv Švedske. I prvo poluvrijeme protiv Francuske”.

Červar ima ugovor s HRS-om do završetka EURA i sigurno je da će mu utakmica u petak protiv Češke biti i posljednja na klupi Hrvatske.

“Točno je da ima ugovor dokraja ovog prvenstva, vodio sam reprezentaciju po 166. put i stvarno se nisam štedio. Naravno da i bez mene hrvatski rukomet i reprezentacija imaju budućnost. Vjerujem da u Hrvatskoj postoje stručni ljudi koji mogu nastaviti niz odličja, a ja ću podržati novog izbornika”, zaključio je Červar.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply