EP RUKOMET 2018/ LINO ČERVAR: Norvežanima smo oduzeli njihovo najjače oružje, to je tajna naše pobjede

EP RUKOMET 2018/ LINO ČERVAR: Norvežanima smo oduzeli njihovo najjače oružje, to je tajna naše pobjede

Hrvatski rukometaši, nošeni fantastičnom publikom pobijedili su Norvešku s rezultatom 32:28. Na konferenciji za novinare, nakon utakmice, izbornik Lino Červar, čestitao je protivnicama na dobroj igri, i svojim igračima na pobijedi.

-Htio bih pohvaliti momčad Norveške na dobroj igri. Imam visoko mišljenje o njima i znali smo da neće biti lako. Mislim da smo zasluženo pobijedili. Bila je dobra obrana i našli smo način kako spriječiti njihovu tranziciju, tu leži tajna naše pobjede. Moja ekipa je igrala sjajnu obranu, a iz te obrane je došao i raznovrstan napada, u kojem smo imali 71 posto uspješnosti, što je odličan postotak. Pobjeda je važna jer imamo vrhunske reprezentacije u skupini. Nažalost, ništa nije gotovo. Čeka nas još Francuska. Imamo sada par dana slobodno kako bi se najbolje pripremili za taj susret. Ne smijemo biti euforični. Moramo mirno i koncentrirano dočekati posljednji susret. Zahvaljujem zagrebačkoj publici koja nam je bila vjetar u leđa.- rekao je izbornik Hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar.

Rukometaši su u današnju utakmicu krenuli puno bolje, nego protiv Bjelorusije, Ivan Stevanovič u samom početku imao je tri obrane, a do kraja utakmice sakupio ukupno 14 obrana, dok su najbolji strijelci na utakmici bili Manuel Štrlek sa postignutih šest golova i Luka Cindrić sa pet postignutih golova.

– Čestitke Norvežanima na dobroj igri. Mi nesmijemo biti euforični, pred nama je još jedna utakmica sa Francuzima, koji su po meni favoriti. Pred nama je par dana odmora, i dobro ćemo se pripremiti za tu utakmicu. – rekao je Manuel Štrlek.

U  ponedjeljak, 22. siječnja, igraju Bjelorusija – Švedska te Srbija – Francuska, dok Hrvatska protiv Francuske igra   24. siječnja u Areni Zagreb.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: ZNA

Leave a Reply