Započela četvrta faza uređenja Trga kralja Tomislava

Započela četvrta faza uređenja Trga kralja Tomislava

Zagrebački  gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, prisustvovao je  početku radova četvrte faze uređenja Trga kralja Tomislava koja obuhvaća radove  na uređenju površine oko spomenika kralja Tomislava i na samom spomeniku.

-Došli smo do četvrte faze uređenja  Tomislavovog trga. Prva faza je bila saniranje odvodnje vode u depresiji, druga faza je bila uređenje fontane, u trećoj fazi obnovila se javna rasvjeta i hortikultura. Završna četvrta faza obuhvaća radove oko spomenika i na samom spomeniku. Radovi će trajati do ljeta.- rekao je, gradonačelnik Milan Bandić.

U okviru radova će se popločati dio zelene površine oko postamenta spomenika, a umjesto stepenica s obje strane spomenika izgradit će se prilazne staze u sipini. Također će biti izvedeni i konzervatorsko-restauratorski radovi na granitnom postamentu, na brončanom reljefu na postamentu i na samom spomeniku.

Ukupna investicija četvrte faze uređenja Trga kralja Tomislava, iznositi će oko 2 milijuna kuna bez PDV, izvođač radova je „M Soldo“, a projektanti su  Silađin i Odak.

Tekst : Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply