EP RUKOMET 2018.: Slovenci izgubili, dobivenu utakmicu

EP RUKOMET 2018.: Slovenci izgubili, dobivenu utakmicu

U susretu 2. kola skupine C na  Europskom prvenstvu za rukometaše u Hrvatskoj, Slovenija je izgubila dobivenu utakmicu protiv Njemačke i tako nije ostvarila svoj cilj, utakmica je završila rezultatom 25:25.

Utakmica je završena u kontroverznim okolnostima. Naime, nakon što je Paul Drux 10-ak sekundi prije kraja poravnao na 24-24 u napadu u kojem je Njemačka igrala bez vratara, Slovenija je izvela “brzi centar” te je Blaž Janc pogodio za 25-24 s istekom vremena. Nijemci su potom izvršili snažan pritisak na litvanske suce koji su nakon 10-ak minuta pregledavanja snimke, a da nikome nije jasno što su pregledavali, odlučili priznati slovenski gol, ali i dosuditi sedmerac za Njemačku uz crveni karton Blažu Blagotinšeku, koji je napravio prekršaj koji se po novim pravilima kažnjava crvenim kartonom.  Ušao je u krug centra, što ne smije,  i njemačkom igraču izbio je loptu iz ruke, umjesto da jednostavno stao izvan centra, podigao obje ruke u blok i utakmica bi bila gotova.  Tobias Reichmann je iskoristio taj sedmerac i susret je okončan podjelom bodova.

Slovenci su dobro otvorili utakmicu i do desete minute stvorili prednost od dva gola razlike (3:1), dok su Njemci svoj prvi gol postigli iz sedmerca u 6. minuti , a iz igre tek u 12. minuti. Do kraja prvog poluvremena Slovenija nije padala u igri, i na kratki predah odlazi sa prednosti od pet golova razlike ( 15:10).

Početkom drugog poluvremena Slovenija je imala jednaku krizu kao i protiv Makedonije, Njemcu su to iskoristili i do samog kraja, utakmica se pretvorila u borbu za svaki gol.

Slovenski trener Veselin Vujović, na konferenciji za novinare nakon utakmice poslao je jasnu poruku sucima, koji po njemu katastrofalno sude.

-Rukomet vode debili, dokazali su da nitko u dvorani ne zna pravila. Dokazali su da debili vode ovaj sport. Da je bilo malo pravde, Slovenija bi danas imala četiri boda, a  ima jedan. Ove događaje mediji će brzo zaboraviti, pamtit će se naš plasman, i dovodit će se u pitanje moj rad. Pred nama je utakmica sa  Crnom Gorom i cilj je  ući u drugi krug, ali  u ovim uvjetima, to će biti izazov.- zaključio je Vujović.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA //HINA

Foto: Inga ĆUŽIĆ

 

 

Leave a Reply