MILAN BANDIĆ: Grad Zagreb i Holding nikome nije dužan

MILAN BANDIĆ: Grad Zagreb i Holding nikome nije dužan

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je građanima da kupuju karte za rukomet, jer idemo na finale Europskog rukometnog prvenstva u Arenu Zagreb, naglasivši da su svi računi iz Grada i Zagrebačkog holdinga prema Ingri podmireni, a predsjednika Uprave Ingre Igora Oppenheima zamolio je da “ne prijeti praznom puškom”.

-Grad Zagreb i Holding nikome nisu ostali dužni, pa nisu dužni ni Ingri. – istaknuo je Bandić.

Poručio je da bilo koji ultimatum ili prijetnja s bilo koje strane ili dopisivanje putem medija ili komunikacija preko medija samo šteti Gradu Zagrebu i hrvatskoj Vladi i Ingri i Laništu te je zamolio Oppenheima da to ne čini i da više ne prijeti “praznom puškom”.

Zagrebački gradonačelnik je također rekao kako ne razumije čemu sve ovo, budući da se predsjednik Uprave Ingre Oppenheim obraća naciji kao da nas je netko napao; “pišu se priopćenja, od ničega se radi deva, od muhe se radi slon, što je strašno”, ocijenio  je.

Bandić je istaknuo da je dio Arene gradski jer plaćaju uredno i servisiraju obaveze, jer bez toga ne bi bilo Arene.

Iz Ingre su u srijedu priopćili da je nakon održanog Svjetskog rukometnog prvenstva u siječnju 2009. u Areni Zagreb ostao nepodmiren dug prema Laništu d.o.o, tvrtki članici Ingra Grupe koja je izgradila Arenu Zagreb, od oko 1,5 milijuna kuna što nije želio podmiriti ni Hrvatski rukometni savez (HRS), Grad Zagreb niti Vlada RH (organizatori prvenstva), pa su prije održavanja Europskog rukometnog prvenstva zatražili od Hrvatskog rukometnog saveza da se unaprijed osiguraju ukupna potrebna sredstva za što su i dobili odgovarajuća uvjeravanja od HRS-a, kako se ne bi ponovio slučaj iz siječnja 2009.  godine.

-Umjesto da se veselimo da ćemo u gradu Zagrebu i gradovima ubrati nešto novaca tih 16-17 dana praznika sporta u Hrvatskoj i da se veselimo i navijamo toj sinergiji sportskih uspjeha Hrvatske kao sportske nacije, mi radimo cirkus, da bi radili promidžbu firme, da bi prelijevali iz šupljeg u prazno, da bi prijetili praznom puškom. Nema tvrtke Laništa bez Grada i države, a ni Grada ni države bez tvrtke Lanište; mi smo spojeni zakonom spojenih posuda”, rekao je Bandić.

Istaknuo je i da depozit od 48 milijuna kuna ujedno služi Ingri kao sredstvo osiguranja da mogu dići kredite. Naglasio je da se u Ingri mogu naplatiti danas ako je bilo što duga Grada, države, odnosno Holdinga prema njima. “Tamo postoji 48 milijuna kuna koje oni koriste i dobili su suglasnost da mogu dizati kredite ako dođu u gabulu i mogu se naplatiti svaki dan. Ja ne razumijem u čemu je problem”, zaključio gradonačelnik Milan Bandić.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply