Đelo Hadžiselimović odabrao filmove za prvi hrvatski dokumentarni kanal

Đelo Hadžiselimović odabrao filmove za prvi hrvatski dokumentarni kanal

Pod nazivom “DokuTV – odabrao Đelo Hadžiselimović” hrvatski distributer Discovery film&video pokrenuo je prvi domaći dokumentarni kanal na kojemu će, po izboru tog istaknutog televizijskog djelatnika koji je godinama bio zadužen za dokumentarni program HRT-a, prikazivati ponajbolji dokumentarni filmovi.

Novi kanal emitira sedam dana u tjednu, dvadeset i četiri sata dnevno, a korisnici B.neta i Vipa ga od prošloga tjedna mogu pratiti u sklopu osnovnog paketa na kanalu 301 odnosno na kanalu 54 u HD-u.

DokuTV donosi brojne putopise, teme iz kulture, ekologije, znanosti, povijesti, glazbe, ali se također bavi i avanturama, lifestyleom, slavnim i poznatim osobama, aktualnijim događajima.

Iz Discoveryja najavljuju da će kanal objediniti dokumentarce koji se bave šarolikim temama, a prikazivat će i premijerne naslove.

S obzirom da je kanal osnovala ta distributerska tvrtka, koja je utemeljitelj filmskog festivala u Vukovaru i vlasnik filmskog kanala KinoTV, svake subote i nedjelje u večernjem terminu prikazivat će se cjelovečernji dokumentarci.

Među njima su filmovi raznolikih tema, “Rasprostrite moj pepeo u Bergdorfu”, modni “Prvi ponedjeljak u svibnju”, sportski “Barcelona: San o nogometnom savršenstvu”, kulinarski “Noma – najbolji restoran na svijetu”, politički “Gdje je sljedeća invazija” Oscarom i Zlatnom palmom nagrađenog redatelja Michaela Moorea.

Tu su i biografski “Ja sam Heath Ledger”, “Ja sam JFK Jr.”, “Ja sam Steve McQueen” te glazbeni “Gimme Danger”, “Beatles: Eight Days a Week”.

Oko dvadeset i pet posto kanala sinkronizirano je na hrvatski jezik, ponajviše kada je riječ o putopisnim dokumentarnim filmovima.

Tekst:HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

 

Leave a Reply