SQT 2018.: Matt prvi nakon prve vožnje

SQT 2018.: Matt prvi nakon prve vožnje

Austrijanac Michael Matt prvi je nakon prve vožnje s vremenom 55,37, drugi je Hirscher sa zaostatkom od 0,21 i Kristoffersen je  treći sa zaostatkom 0,59.

Manuel Feler nakon prve vožnje završio je na četvrtom mjestu  sa zaostatkom  1,07 od vodećeg Matta.

-Nezadovoljan sam zato jer sam napravio puno grešaka na ravnom dijelu staze, uvijek si govorim kako  moram dati još malo, još malo, ali na kraju ja nisam dao dovoljno. Sveukupno sam zadovoljan kako sam odradio prvu vožnju, s obzirom da je Michael Mat odradio savršenu vožnju. Ima nas austrijanaca jako puno na vrhu, ali ja naravno želim bit najbolji, u drugom laufu moram stisnuti. Kada slalom traje dulje od minute, a toplo je vrijeme naravno da je svaka sekunda važna. – rekao je  Manuel Feller.

Njemac Strasser Linus svoju prvu vožnju završio je na 27. mjestu.

-Jako je brz tempo i ako se ne uhvati pravilna izmjena tempa, gubi se jako puno na ravnom dijelu staze. Zato jesam tako loše odvozio. Naravno da je šteta što nisam dobro odvozio, I nadam se da ću ući u drugu vožnju. – rekao je Linus Strasser.

Hrvatski skijaši nisu uspjeli ući u drugu vožnju, Matej Vidović bio je najbliže ulasku u drugu vožnju i na kraju završio je na 39. mjestu.  Elies Kolega završio je na 50. mjestu, Rodeš Istok završio je na 52. mjestu, dok je Natko Zrnčić Dim završio je na 60. mjestu, a Kolega Samuel nije završio utrku.

-Nemam previše koga kriviti za svoj loš plasman, staza je učinila svoje, već je u lošem stanju, nisam dobro odvozio prvi lauf. Previše grešaka sam napravio na početku i na kraju slalom livadu sam previše široko išao oko vrata. Zadovoljan sam što sam krenuo dobro i što sam probao dati sve od sebe. Broj je takav kakav je, prošla sezona je loše završila, bio sam ozlijeđen cijelu sezonu, vratio se ponovo se ozlijedio.– rekao je Istok Rodeš, svjetski juniorski prvak.

Procjena broja gledatelja na početku prve vožnje muškog slaloma je oko 10 000 ljudi koji su već sada na Sljemenu.

Druga vožnja počinje u 16,30.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA; Ivan ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Inga ĆUŽIĆ i Mario ĆUŽIĆ

 

Leave a Reply