SQT 2018.: Marcel Hirscher četvrti puta Sljemenski kralj

SQT 2018.: Marcel Hirscher četvrti puta Sljemenski kralj

Marcel Hirscher  je to četvrta titula u Zagrebu, jubilarna 50. pobjeda u karijeri u Svjetskom skijaškom kupu i nevjerojatno 114. postolje.

-Ovdje na  Sljemenu, poseban je osjećaj, ovo je posebna utrka u Svjetskom kupu. Staza i ambijent oko nje su prekrasni, pogotovo dijelovi u ciljnoj ravnini kada u pozadini možemo vidjeti Zagreb. Moram zahvaliti i čestitati organizatorima i osoblju na pripremi staze, budući da vremenski uvjeti nisu bili najbolji. Prošle godine pobjeda mi je izmakla, za par stotinki, i tada su mi svi govorili , da će mi se to vratiti i danas se to vratilo. – rekao je četverostruki pobjednik Sljemenske utrke Marcel Hirscher.

Drugo mjesto osvojio je Michael Matt, sa zaostatkom od 0,05 , a treće mjesto osvojio je Kristorffersen sa zaostatkom od 0,11.

– Nisam večeras uspio zadržati prednost iz prve vožnje i pobijediti, kao što je to napravio moj brat prije deset godina. Nadam se da ću slijedeće godine pobijediti na ovoj stazi.- rekao je Michael Matt.

Kristorffersen je bio jako razočaran trećim mjestom.

-Bio sam ljut jedno  deset minuta, ali ne zbog toga što sam treći ili zato jer je Marcel pobijedio. Nego zato jer sam treći,  jer sam napravio na ravnom djelu veliku grešku. Više puta sam na postolju, ali nisam razočaran što još nisam pobijedio. Trenutno više treniram veleslalom, nego na slalom. Bez obzira na treće mjesto , smatram da sam danas  odvozio najbolji slalom. rekao je Henrik Kristoffersen.

Drugu utrku sa tribina pratio je premijer Andrej Plenković, potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta, Martina Dalić, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA; Ivan ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Inga ĆUŽIĆ i Mario ĆUŽIĆ

 

Leave a Reply