SQT 2018.: Hrvatska s petoricom u muškoj utrci, Zubčić odustao zbog bolesti

SQT 2018.: Hrvatska s petoricom u muškoj utrci, Zubčić odustao zbog bolesti

Na startu devetog izdanja muškog slaloma za Svjetski kup na sljemenskom Crvenom spustu, ipak će biti petorica, a ne šestorica hrvatskih skijaša, jer je najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić morao odustati od nastupa zbog bolesti.

Zubčić je prije tri godine na Trofeju Snježne kraljice osvojio svoje jedine slalomske bodove u Svjetskom kupu osvojivši 15. mjesto, što je tada bio najbolji plasman hrvatskih skijaša.

Prvi će od petorice hrvatskih skijaša na stazu Matej Vidović sa startnim brojem 35. Elias Kolega će na stazu s brojem 65, Istok Rodeš ima broj 69,  Natko Zrnčić Dim 76, a kao pretposljednji, s brojem 79,  startat će Samuel Kolega.

Start prve vožnje je u 12.45 sati, a otvorit će je Talijan Stefano Gross. Trostruki sljemenski pobjednik i najveći favorit ovogodišnjeg natjecanja Austrijanac Marcel Hirscher na stazu će kao peti.

Na Sljemenu su proljetni uvjeti, pa se staza zalijevala prije same utrke, kako bi svi vozači imali dobre uvjete. Trenutna temperatura na Sljemenu je 5 stupnjeva, sunčano, bez vjetra.

Tekst: HINA/Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

 

Leave a Reply