SQT 2018.: Ženski slalom otvara Wendy Holdener

SQT 2018.: Ženski slalom otvara Wendy Holdener

Na popularnom klizalištu na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu, izvučeni su startni brojevi za sutrašnju 12. žensku utrku na Sljemenu.

Sutrašnju utrku slalomašica otvorit će 24-godišnja švicarska skijašica Wendy Holdener, koja je izvukla startni broj jedan i tom prilikom izjavila: “Želim dati sve od sebe na sutrašnjoj utrci, skijati što brže i završiti na samom vrhu”.

Druga će sa starta krenuti Nina Haver-Loeseth. “Obožavam biti ovdje, jer ovo mi je jedna od najdražih utrka u godini. Morat ću preokrenuti sreću na svoju stranu i nadam se da ću ostvariti dobar rezultat na kraju”, izjavila je 28-godišnja Norvežanka.

Startni broj tri izvukla je još jedna Švicarka, 19-godišnja Melanie Meillard, dok će dvostruka pobjednica Sljemena i trenutno vodeća u ukupnom poretku Svjetskog skijaškog kupa, Amerikanka Mikaela Shiffrin u sutrašnju utrku krenuti sa startnim brojem četiri. “Uvijek mi je veliko zadovoljstvo biti ovdje u Zagrebu. Navijači na Sljemenu su sjajni, a svoj ću ples sačuvati za sutra”, poručila je Shiffrin.

Na sutrašnjem slalomu, nastupit će i dvije hrvatice Leona Popović i Ida Štimac koje će starti sa 64., odnosno 66. startnim brojem.

Prva vožnja započinje u srijedu u 13,00 sati, a start druge utrke je u 16,30 sati.

Kao i prijašnjih godina očekuje se veliki broj navijača na Sljemenu, a ulaznice se mogu kupiti putem on line sustava www.ulaznice.hr ili na dan utrka na svim polaznim stanicama autobusa za Sljeme – Mihaljevac i Stubičke Toplice. Cijena ulaznica iznosi 30 kuna za odrasle, dok cijena ulaznice za djecu od 7 do 15 godina iznosi 15 kuna. Za djecu do 7 godina ulaz je besplatan.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

 

Leave a Reply