SQT 2018.: Shiffrin prva nakon prve vožnje

SQT 2018.: Shiffrin prva nakon prve vožnje

Mikaela Shiffrin prva je nakon prve vožnje s vremenom 52,99, druga je Holdener sa zaostatkom 1,41, treća je Vlhova sa zaostatkom 1,61.

Predvozač prve utrke bio je Ivica Kostelić, koji je oduševljen bio stazom i vremenom.

-Odlično je skijati nenatjecateljski, par vrata sam si potegnuo skiju kao da sam na natjecanju, rado bih vozio sad ovo. Danas su baš proljetni uvjeti koje ja jako volim. Na ovoj utrci sam zadnji put bio predvozać godinu prije nego što je uvedena muška utrka. Ja mislim da je Mikaela Shiffrin, Janica ovog vremena, samo što ona nema nijednog konkurenta kao Anja Personn,  uglavnom je dominantna. Publika je manja nego prije, jer nemamo domaćih favorita, ali je zadovoljavajuće. Očekujemo sutra puno više.  – rekao je Ivica Kostelić.

Nakon prve vožnje svoj osvrt na svoju vožnju dala je Bernadette Schild, koja je nakon prve vožnje četvrta.

– Mikaela Shiffrin je napravila odličnu vožnju, nije normalno da skijašice zaostaju na drugom mjestu tri sekunde za prvom skijašicom, ali Mikaela je ovo odvozila perfektno i bez greške. Imala sam malo grešaka na startu i nisam pustila skiju. Definitivno je staza savršeno pripremljena, i ne bih rekla da je problem u stazi jer svaka skijašica je loše odvozila nakon Mikaela. Ona je jedinstvena i neponovljiva. Pogledat ću na čemu sam griješila i u drugom laufu ću bolje odvoziti. Morat ću se bolje potruditi u drugoj vožnji, ako želim stati na podij. – rekla je Bernadette Schield.

Truppe Katharina nakon prve vožnje završila je 29. i startat će prva u drugoj vožnji

-Teško je od početka, mora se odmah na početku uhvatiti dobar ritam i dobra brzina, da ne bi odletjeli na prvih par vrata, ali morate imati, malo sreće uz ovakvu skijašicu poput  Shifrrin. Kada sam gledala na televiziji prije starta, izgledalo je puno lakše, no kad sam izašla na stazu par dijelova sam dobro odvozila, ali uz Mikaelu i njenu perfektnu vožnju nisam mogla bolje od ovoga. Dala sam svoj maksimum, malo sam prikočila, ali je jako dobra staza i ja sam kriva što nisam brže vozila. – rekla je  Truppe  Katharina.

Naše predstavnice nisu uspjele uči u drugu vožnju, Leona Popović je završila na 48. mjestu, dok je Ida Štimac odustala.

Prvu vožnju sa tribina pratio je gradonačelnik Milan Bandić, Jakov Kitarović, Jelena Pavičić Vukičević, Gordana Rusak.

Tekst:  Ivan ĆUŽIĆ/ZNA; Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Inga ĆUŽIĆ i Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply