SQF 2018.: Mikaela Schiffrin po treći put snježna kraljica

SQF 2018.: Mikaela Schiffrin po treći put snježna kraljica

Nakon prve vožnje, Mikaela Schiffrin zadržala je svoju prednost i postala po treći put Snježna Kraljica.

Drugo mjesto je osvojila Švicarka Holdener Wendy, dok je na trećem mjestu Šveđanka Frida Handsdotter.

Žensku sljemensku utrku je pratilo 5 000 gledatelja. U drugoj vožnji počeo je padati snijeg, ali to nije otežalo održavanje druge vožnje.

Jako je teško i tehnički zahtijevno, napravila sam dvije greške, na prijelomnici prvu i  na slalom livadi drugu te me to koštalo vremena. Jako sam zadovoljna što sam uspjela doći do ovog rezultata usprkos visokom startnom broju i teškim vremenskim uvjetima. – rekla je Liensberger Katharina

Drugu utrku pratila je i Janica Kostelić nekadašnja osvajačica kristalnih globusa i sadašnja državna tajnica središnjeg ureda za sport.

– Čovjek se uvijek može skijati za sebe, a natjecateljsko skijanje je kratkog trajanja. Malo je ljudi došlo, što je možda i normalno jer nemamo skijaše i skijašice koji imaju dobre rezultate, pa se ljudima ne da dolaziti. Nadam se da će u budućnosti bit malo više ljudi. Uvijek ima među mladim ljudima skijaških nada, oni su puni potencijala, samo o njima ovisi koliko su spremni ostati u tom sportu. Čovjek se mora odlučiti želi se baviti isključivo skijanjem ili ne. – rekla je Janica Kostelić državna tajnica središnjeg ureda za sport.

Još jedna ženska utrka na sljemenu je završena, sutra po rasporedu u 12:45 počinje prva vožnje 10. izdanja Snow Queen Trophya za muškarce.

Tekst:  Ivan ĆUŽIĆ/ZNA; Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Inga ĆUŽIĆ i Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply