GRADSKA SKUPŠTINA: Aktualni sat obilježio “vic” o gradonačelniku i zlatnoj ribici

GRADSKA SKUPŠTINA: Aktualni sat obilježio “vic” o gradonačelniku i zlatnoj ribici

Na sedmoj sjednici Gradske skupštine, raspravljat će se o proračunu za 2018. godinu, a sjednica je po običaju počela aktualnim satom, koji je obilježen vicom o gradonačelniku.

Prvo pitanje postavila je zastupnica Tamara Čubretović (SDP) o uređenju Trga Franje Tuđmana.

-Mene zanima što se događa sa preuređenjem Trga Franje Tuđmana, taj trg stoji već 45 godina neuređen, neprimjerenog izgleda za centar grada. Projekt je koliko ja znam donesen, po ideji jednog poznatog arhitekta, ali u realizaciju se još nije krenulo.- pitala je Gradska zastupnica Čubretović.

– Projekt je gotov, ali se mora uklopiti u prometnu studiju, dok se to sve ne uredi, neće se početi raditi na uređenju Trga Franje Tuđmana.- rekao je Milan Bandić.

Gradski zastupnik Mate Kapović, postavio je pitanje o zaštitarskim tvrtkama koje posluju sa Gradom.

– Poznato je da zaštitari u hrvatskoj rade općenito u vrlo lošim uvjetima tako je i u Gradu Zagrebu. Govorim o dvjema privatnim firmama koje posluju s Gradom Zagrebom. Naime njihovi zaštitari čuvaju različite lokacije i prostore u vlasništvu Grada Zagreba. Ti zaštitari u pravilu rade po 12 – 13 sati dnevno, većina njih radi na crno. Dok Njihove firme dobivaju od Grada Zagreba 50 kn po satu prema informacijama koje smo dobili, zaštitari od toga dobiju samo 15 kn na ruke, na crno.  Je li moguče da Grad Zagreb za to ne zna, i  kako je moguće da Grad podržava tako brutalno izrabljivanje i konstantno kršenje zakona. Nema nikakvog razloga zašto bi se moralo poslovati sa takvim izrabljivačkim firmama. – pitao je Mate Kapović.

-Nismo mi ni mirovinsko, nismo mi ni inspekcija, ni policija, mi nismo ti, mi smo poslodavci. Što vi mislite da mi idemo provjeravati u tvrtke, kada bi to bilo i točno što govorite, ako nije točno onda ćete imati privatnu tužbu zbog koje ćete imati problema. Ja bih vam sugerirao da govorite argumentima, jer s ove govornice kad se javna riječ izusti, to je i odgovornost za tu riječ.  Što se tiče tvrtki, koje rade za Grad, rade sukladno sa zakonom propisima.- odgovorio je gradonačelnik Milan Bandić.

MILAN BANDIĆ: Vic o meni, “Lovio Bandić ribicu u Savi i uhvati zlatnu ribicu, drži je u ruci i kaže: Reci brzo, nemam vremena”

Stanko Kordić (Glas) upitao je gradonačelnika postoje li kriteriji za dodjelu povlaštenih karata i koliko ih je dodijeljeno, na što mu je Bandić obećao da će mu stručne službe dostaviti odgovor još za vrijeme trajanja sjednice.

Kordić je prozvao stručnu službu za to što dva mjeseca nije dobio odgovor na pitanje koje je postavio na jednoj od sjednica te je podsjetio Bandića da je na prošloj sjednici rekao da on kontrolira sve vezano za dostavu odgovora zastupnicima. Kordić je ustvrdio da Bandić sada vraća lopticu na svoju stručnu službu.

“Točno je što ste vi rekli da sam ja odgovoran i kad golub krepa na Jelačić placu i da ja to kontroliram. Sad ću vam ispričat jedan vic: Lovio Bandić ribicu u Savi i uhvati zlatnu ribicu, drži je u ruci i kaže: Reci brzo, nemam vremena. To je odgovor na vaše pitanje”, poručio mu je ironično Bandić.

Dvostruki stupići

SDP-ov gradski zastupnik upitao je gradonačelnika za slučaj duplih stupića na Gornjem gradu, slika čega se pojavila u medijima te se proširila društvenim mrežama, nakon čega su uslijedili negativni komentari. Zanimalo ga je i kolika je šteta nastala uklanjanjem stupića.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zaključio je da nikakve afere, niti slučaja oko dvostrukih stupića postavljenih u Novakovoj ulici na Gornjem gradu nema.

“Ovo nije afera niti slučaj. Zagrebačke ceste postavljaju stupiće, skidaju jedne i stavljaju druge i naiđe čovjek i uslika i pošalje medijima i vi se toga uhvatite”, odgovorio je Bandić, dodavši da nikakva financijska šteta nije nastala.

Tekst: Inga ĆUŽIŽ/ZNA//HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply