Promocija knjige “Baršunasta truba” Nataše Hrupec

Promocija knjige “Baršunasta truba” Nataše Hrupec
Promociju knjige “Baršunasta truba”, zbirku kratkih priča autorice Nataše Hrupec u izdanju Teatra poezije, koja će se održati u petak, 15. prosinca 2017. u 18 sati u Galeriji Crafters Lav, Opatička 2.
 
Na promociji će govoriti: Tonko Maroević, Goran Matović i Irena Šekez Sestrić (Teatar poezije), Diana Sokolić (grafičko oblikovanje naslovnice i oprema), Suzana Matić, Goran Lovrenčić, Marijana Lovrenčić, Dario Hrupec i autorica, a za glazbenu dionicu zadužen je Zdravko Dovedan Han, majstor francuske šansone.
 
Zbirka kratkih priča Baršunasta truba’ Nataše Hrupec oblikuje svijet u kojemu se susreću arhaično i artificijelno, ruralni motiv i bajkovita intonacija, svakodnevni prizor i njegov figurativni dvojnik. Autorica je četrdeset priča rasporedila u tri cjeline sugestivno ih naslovivši – Arhetipske, Dnevne Iskorijenjene. Kratka je priča u izvedbi Nataše Hrupec izrazito asocijativna, dinamična i brza. K tome, bogata je aluzijama na književnost i umjetnost te raznovrsnim pop kulturnim citatima koji, uz ostalo, preosmišljavaju stihove A. Dedića, J. Dassina ili S. GainsbourgaU ritmu se prepoznaje snaga, izdržljivost kreatora, tu progovara podsvijest i osjajnost koja čitatelja neprestano drži koji centimetar iznad zemlje – ritam je skladan, tečan i zarazan. Na koncu iz njega odjednom počinju izvirati dotad nepoznata suglasja, slike i značenja...” (prof.dr.sc. Krešimir Bagić)

Leave a Reply