Predstavljene predbožićne akcije Hrvatskog Caritasa

Predstavljene predbožićne akcije Hrvatskog Caritasa

Hrvatski Caritas predstavio je na konferenciji za medije održanoj u zgradi Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu svoje dvije predbožićne akcije: “Nedjelju Caritasa”, koju ove godine provodi pod nazivom “Neka živi duh djelotvorne ljubavi!“ i tradicionalnu nacionalnu humanitarnu akciju “Za 1000 radosti” namijenjenu prikupljanju pomoći za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj, koju provodi pod nazivom “Daruj i obraduj!”.

Na konferenciji je najavljen i središnji-promotivno-humanitarni događaj akcije Za 1000 radosti, koji će se u subotu 16. prosinca od 8 do 14h održati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Grad Zagreb i ove godine bit će domaćin tradicionalne božićne humanitarne akcije prodaje božićnih drvaca na Trgu bana J. Jelačića koja će se održati u subotu 16. prosinca od 08.00 do 14.00 sati.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons.Fabijan Svalina najavio je „Nedjelju Caritasa“ koja se tradicionalno obilježava treće nedjelje došašća, ove godine u nedjelju 17. prosinca, u svim crkvama prikupljati novčani prilozi vjernika namijenjeni djelovanju Caritasa. Ti su darovi namijenjeni cijeloj Caritasovoj mreži: župnim, nad/biskupijskim i Hrvatskom Caritasu.

Promotivni proizvodi i vizuali pripremljeni i – uz preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja – distribuirani u sve OŠ i SŠ, kao oni poslani i sve župe u Republici Hrvatskoj, oslikavaju čime možemo jedni druge darivati i obradovati: povjerenjem, prijateljstvom, iskrenošću, novcem, susretom, suradnjom, pažnjom…

Mons. Svalina  poziva  hrvatske tvrtke i građane, tijela državne uprave, jedinice lokalne uprave i samouprave, ustanove i udruge na uključenje u akciju „Za 1000 radosti“. U akciju “Za 1000 radosti” moguće je uključiti se i u više od 1500 katoličkih župa diljem Hrvatske.

Građani i tvrtke u akciju „Za 1000 radosti“ DARUJ I OBRADUJ! mogu se uključiti:

  • uplatom na račun Hrvatskog Caritasa IBAN: HR4023400091510126452, poziv na br. 7-17
  • on-line uplatom na caritas.hr.
  • donacijom proizvoda ili usluga
  • pozivom na donacijski telefon 060 9010 (cijena 6,25 kn po pozivu, PDV uključen

Foto: Hrvatski Caritas

Leave a Reply