GRADSKA SKUPŠTINA: Treća sreća, incijativa za uklanjanje biste Ive Lole Ribara, nije prošla, ali je sjdnica napokon privedena kraju

GRADSKA SKUPŠTINA: Treća sreća, incijativa za uklanjanje biste Ive Lole Ribara, nije prošla, ali je sjdnica napokon privedena kraju

Šesta sjednica Gradske skupštine koja je započela 30. studenog, danas je napokon privedena kraju.

Točka oko koje se  najduže raspravljalo danas je napokon izglasana, incijativa za uklanjanje biste Ive Lole Ribara nije prošla, bista ostaje na svom mjestu.

U amandmanu koji je zagrebački gradonačelnik dao na inicijativu Neovisnih za Hrvatsku stoji da se “gradonačelnik zadužuje da nakon proceduralnog preispitivanja prijedloga i odluka te dodatnog postupanja Povjerenstva za ploče za označavanje imena ulica i trgova, spomenike, skulpture, spomen-ploče i sakralna obilježja, podnese prijedlog zaključka o uklanjanju biste iz točke 1. ovog zaključka s pripadajućim postoljem, kojim će se zadužiti Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, da bistu nakon uklanjanja pohrani u Muzej grada Zagreba.

– Pored Adventa, koji je trenutno aktualan, imamo i cirkus u režiji vladajuće gradske koalicije. Postavljena je bista prije dva mjeseca, a danas je uputio prijedlog da se bista skine. Na svu sreću, zahvaljujući razumnim ljudima u skupštini, taj prijedlog nije prošao. Prijedlog Bandić – Hasanbegović nije prošao, ovdje se ne zna tko pije, ali se zna tko plača, ovaj cirkus plaćaju građani Grada Zagreba. Nadam se da je ovo početak kraja jedne, neprincipijelne, trgovačke koalicije, koalicije koja je bila ucjenjivačka i bez strategije, bez vizije.- rekao je Rajko Ostojić.

Hasanbegović: Koalicije ovime nije ugrožena

-Ovo nije naš poraz, ovo je moralna pobjeda. Nemoralnu koaliciju HDZ-a i SDP-a, birači će znati nagraditi na izborima. Za tri mjeseca, ponovno će ovaj prijedlog doći na klupe, pred zastupnike Gradske skupštine, ponovno će imati prigodu o  tome raspravljati.- rekao je Zlatko Hasanbegović.

Komentar na  na glasanje o incijativi za uklanjanje biste Ive Lole Ribara, dala je i Anka Mrak Taritaš

-Trebate gledati činjenice koje jesu, mi smo u Gradu Zagrebu imali prilike vidjeti svašta, pa tako i ovo danas. Pa smo danas vidjeli i novu situaciju, da gradonačelnik nešto predlaže, da bi njegov klub zastupnika protiv tog njegovog prijedloga glasao. Biti će interesanto gledati što će se u Gradskoj skupštini još događati, i da li će se vladajući i dalje priklanjati koaliciji.- rekla je Anka Mrak Taritaš.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

 

 

 

 

 

Leave a Reply