Započeo Advent u Zagrebu

Započeo Advent u Zagrebu

Paljenjem prve adventske svijeće na Trgu bana Jelačića, koju se zajedno upalili premijer Andrej Plenković i gradonačelnik Milan Bandić, započeo je “Advent u Zagrebu”.

Ove godine se  maštom i kazališnom čarolijom zagrebački Ledeni park pretvorio  u željezničku prugu najglasovitiji vlaka na svijetu Orijent ekspres. Klizački  klub Medo i klub sinkroniziranog klizanja Zagrebačke pahuljice te njihova posebna gošća Sandra Dubravčić Šimunjak, putovali su poznatom rutom tog vlaka od Pariza do Zagreba. Po završetku svečanog programa na ledu okupljenim posjetiteljima obratila se direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld i ministar turizma Gari Cappelli koji je otvorio Ledeni park.

-Očekivanja od adventa su velika. Nadamo se da će ova godina nadmašiti prošlogodišnju posječenost.- rekla je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba.

-Nakon morskog turizma u Hrvatskoj se mora razvijati i kontinentalni turizam. Zagreb je jedan od najboljih primjera kako se to treba raditi, ne samo u Hrvatskoj, već u Europi. Zahvaljujući Zagrebu, sada imamo Advent i na moru i na kopnu, zato s ponosom mogu reči da Hrvtska nema samo ljetni turizam, ona ima turizam kroz cijelu godinu.- rekao je, ministar turizma Gari Cappelli.

Uz vatromet i pjesmu All I Want For Christmas Is You, otvoren je Ledeni park, najveće klizalište u ovom dijelu Europe.

Tekst/Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

 

 

Leave a Reply