Prvi Svjetski dan siromaha 19. studenoga

Prvi Svjetski dan siromaha 19. studenoga

Prvi Svjetski dan siromaha obilježit će ove nedjelje, 19. studenoga i Zagrebačka nadbiskupija i nadbiskupijski Caritas misom i zajedničkim ručkom za oko 300 siromaha, a u subotu navečer zaposlenici i volonteri Caritasa dijelit će  pakete beskućnicima na zagrebačkim kolodvorima i u noćnim tramvajima.

Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije časna sestra Jelena Lončar, istaknula je na konferenciji za novinare u srijedu da će zaposlenici i volonteri nadbiskupijskog Caritasa u subotu navečer obići željeznički i autobusni kolodvor u Zagrebu te noćne linije tramvaja kako bi pronašli sve one ljude koji noću lutaju po kolodvorima i noć provedu vozeći se u tramvajima jer se jedino tu mogu ogrijati i odspavati.

Zagrebačkim beskućnicima podijelit će prigodne pakete za osobnu higijenu, tople čarape, deke i drugo što budu ovih dana još uspjeli za njih prikupiti.

Sve Zagrepčane koji se žele uključiti u Caritasovu akciju donacijom ili volontiranjem, ravnateljica Caritasa pozvala je da se jave njezinoj kolegici Elzi Parlov na broj mobitela: 098 386 285.

Lončar je najavila da će u nedjelju, 19. studenoga, na Svjetski dan siromaha, zajedno sa Sestrama Majke Terezije, taj dan obilježiti svetom misom kod njih u 11 sati te potom zajedničkim ručkom na kojem očekuju oko 300 siromaha. Naglasila je kako su Sestre Majke Terezije zamolile da taj dan bude bez medija zbog siromaha koji ne žele da se vide u javnosti.

Istaknula je i kako je zagrebački nadbiskup Josip Bozanić pozvao sve župnike i župne Caritase da na razini župa obilježe taj dan sa siromasima s područja župa, na način kako to svaka od njih ima mogućnosti i potrebe na terenu. Sestra Lončar rekla je kako je sigurna da će i druge biskupije i Caritasi svatko na svoj način obilježiti Svjetski dan siromaha.

Tekst: HINA

Foto: ARHIVA/ZNA/Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply