Predstavljen program Advent u Zagrebu

Predstavljen program Advent u Zagrebu

Advent u Zagrebu ove godine počinje 2. prosinca, na Zrinjevcu kada će se  upaliti središnja blagdanska rasvjeta, koja započinje s  Ledenom bajkom  kizalištem ispred Umjetničkog paviljona na Tomislavovom trgu. Prva adventska svijeća zapalit će se 3. prosinca, kada se otvara Advent na Gornjem gradu, platou Gradec, u galeriji Klovićevi dvori, na Vranicanijevoj poljani, u tunelu Grič, na Strossu.

Program ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu, koji je dva put za redom bio europski pobjednik natjecanja European Best Christmas Destination, najavili su na konferenciji za medije zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i direktorica Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) Martina Bienenfeld u prisustvu direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjana Staničića te predstavnika partnerskih tvrtki Croatia Airlinesa, Turkish Airlinesa i HŽ Putničkog prijevoza.

Za vrijeme Adventa u Zagrebu, biti će otvorena i Vila Prekrižje, koja se danas koristi za   protokolarne potrebe Ureda predsjednice RH, a posjetitelji će je moči razgledati petkom i subotom od 16 do 20 sati, počevši od 02.12. pa sve do 23.12.2017. Osigurana je izvanredna autobusna linija s Kaptola do Vile Prekrižje, a pojačano vozi i linija broj 101 s Britanskog trga. Ulaz se neće  naplaćivati  i neće biti  potrebna prethodna najava, međutim svi posjetitelji trebaju proći sigurnosni pregled prilikom ulaska u vilu.

-Program Adventa ove će godine trajati 40 dana s ukupno više od 300 različitih događanja. Kako je bilo primjedbi o previše lokacija, odlučili smo smanjiti njihov broj, a neke promijeniti pa tako primjerice popularno “fuliranje” seli iz Tomićeve i Kurelčeve ulice na Strossmayerov trg. Imamo još jednu novost, promijenili smo i slogan ovog Adventa, koji glasi “Šećer dolazi na kraju.. godine”.- rekla je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba.

I ove godine čekat će nas dobra urbana zabava na Europskom trgu, u Marićevom prolazu, na Kaptolu i na ulicama u središtu grada s Božićnim sajmom.

Bit će otvorene i tri velike izložbe, među kojima “Mind from future”, o Nikoli Tesli koja će potom u New York, a zanimljivost su i božićni koncerti s balkona na više lokacija, Advent u Zoološkom vrtu u Maksimiru te novogodišnja smjena straže.

-Nije slučajno što je Advent u Zagrebu dva puta biran za najbolju božićnu manifestaciju u Europi. Uloženo je puno rada i ideja, letvicu smo digli visoko i to nije lako zadržati. – rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Advent u Zagrebu trajat će do 7. siječnja 2018.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA//HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

 

Leave a Reply