Dalić: Moramo pokazati kvalitetu, odluka o Mandžukiću nakon treninga

Dalić: Moramo pokazati kvalitetu, odluka o Mandžukiću nakon treninga

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić naglasio je kako za pobjedu protiv Grčke neće biti dovoljno samo zalaganje i htijenje, već će trebati pokazati i kvalitetu, dodavši kako će situacija s Marijom Mandžukićem biti jasnija nakon treninga.

“Kakva je situacija s Mandžukićem vidjet ćemo na posljednjem treningu. Ja znam da on želi nastupiti, ali vidjet ćemo kako će reagirati na treningu. Ovo je tek prvo poluvrijeme i ne treba forsirati jer je ispred nas i utakmica u Pireju,” kazao je Dalić.

Hrvatski izbornik smatra kako za pobjedu protiv Grčke neće biti dovoljno samo zalaganje i htijenje.

“Protiv Grka ćemo morati pokazati i znanje i kvalitetu. Mi nemamo potrebu srljati i juriti po pogodak. Moramo biti pametni i strpljivi. Predočio sam igračima kako to uraditi, a na terenu ćemo vidjeti hoćemo li u tome uspjeti. Moramo tražiti igru preko bokova. Moramo graditi igru mirno i pametno.”

Dalić se nije želio zamarati dosadašnjom statistikom međusobnih ogleda i samo jednom pobjedom u šest susreta.

“Ne gledam iza sebe. Što je bilo iza to nije bitno. To je za mene nevažan podatak. Dečki su spremni i razmišljamo samo o tome.”

Osvrnuo se i na tvrdnje kako hrvatskoj reprezentaciji ne odgovara grčki stil igre.

“Mi smo spremni. Znamo što možemo očekivati. Ne bi želio igrače opterećivati s tradicijiom dosadašnjih ogleda.”

Razriješio je i dvojbu tko će igrati umjesto ozlijeđenog Milana Badelja, ali to je zadržao za sebe.

“Imali smo dvije-tri kombinacije tko bi mogao igrati umjesto Badelja. Odluku sam donio, ali je ne želim sada kazati,” kazao je Dalić dodavši:

“Ne želim se zamarati s time tko nam nedostaje. To nam ne smije biti prepreka. Moramo se osloniti na igrače koje imamo.”

Prema vijestima koje stižu iz HNS-a, do sada je prodano 28.500 ulaznica, a kapacitet je 32.400 gledatelja što znači da će stadion biti pun.

“Ispred nas je velika utakmica i sretni smo zbog punog Maksimira. Hvala navijačima na tome i molim ih za strpljenje. To će nam trebati sa svih strana. Trebat će nam 12. igrač i velika podrška,” poručio je izbornik na kraju.

Tekst: HINA

Foto: HINA/ Denis CERIĆ /dc

Leave a Reply