Završili radovi u ulici Fakultetsko dobro

Završili radovi u ulici Fakultetsko dobro

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je obnovljenu Ulicu Fakultetsko dobro, od Maksimirske na jugu do kraja istočne ograde Zoološkog vrta. Duž ulice uređena su i parkirališna mjesta i nogostup uz ogradu Zoološkog vrta.

– Sada će Zoološki vrt napokon imati novu pristupnu ulicu, sa uređenim parkirnim mjestima, uređenim nogostupom i autobusnim stajalištem.- rekao je, gradonačelnik Milan Bandić.

Radovi na rekonstrukciji ulice Fakultetsko dobro započeli su krajem kolovoza, uređen je kolnik, nogostup, u ulici je uređeno 50 parkirnih mjesta, koja se trenutno neće naplaćivati i autobusna stanica. Ukupna vrijednost radova iznosila je 1,7 milijuna kuna.

-Bili smo sretni kada su radovi započeli, a danas smo presretni kada su završili, i napokon ovaj istočni ulaz u Zoološki vrt može biti u funkciji.- rekao je Damir Skok, ravnatelj Zološkog vrta.

-Zoološki vrt je jedan od najposjećenijih mjesta u Zagrebu, samim tim i zaslužuje ovako uređenu ulicu. Zahvaljujem se mjesnom odboru koji je pokrenuo inicijativu prije godinu i pol da se uredi ova ulica i danas su radovi završili. – rekao je Stanko Gačić, predsjednik Gradske četvrti Maksimir.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply