Najveća knjižara u Hrvatskoj ponovno otvara svoja vrata

Najveća knjižara u Hrvatskoj ponovno otvara svoja vrata

Nakon velikih turbulencija koje su proteklih nekoliko mjeseci potresale svijet hrvatskog knjižarstva, ponovno se otvara najveća knjižara u Hrvatskoj, u Bogovićevoj 7 u Zagrebu, pod nazivom Hoću knjigu Megastore.

Na više od 1.000 kvadratnih metara te dva kata prodajnog prostora posjetitelji će na dobro poznatoj lokaciji od početka studenog moći birati između više od 12.000 artikala kako bi svoje želje, ali i želje svojih bližnjih, pretvorili u stvarnost.

Hoću knjigu Megastore svoja će vrata službeno otvoriti 2.11., dok će svečano otvorenje potrajati tri dana, tijekom kojih posjetitelje očekuje mnoštvo događanja, popusta, kvizova i poklon iznenađenja.

“Od samih početaka naglašavamo da su knjižare Hoću knjigu knjižare modernog doba, stoga proslavu otvorenja nismo htjeli obilježiti tradicionalnom tortom, rezanjem vrpce i sličnim aktivnostima, nego smo se fokusirali na organiziranje zabavnih događanja za koja vjerujemo da će pokazati da su u naše knjižare dobrodošli ljudi svih dobnih uzrasta i stilova”, objasnio je direktor Hoću knjigu, Matija Fojs.

Jutarnji će program, tako, obilježiti radionice namijenjene djeci te druženja s poznatim dječjim autorima, dok će večernji program biti rezerviran za one malo starije željne ne samo dobre knjige, već i dobre zabave.

“Statistike pokazuju zabrinjavajuće podatke o stanju čitanja u Hrvatskoj, stoga ćemo tijekom otvorenja, no i u narednim mjesecima, posebnu pažnju posvetiti djeci, za koju bismo voljeli da od najmlađih dana steknu naviku čitanja. Jedan smo dio knjižare, iz tog razloga, rezervirali isključivo za dječji kutak, u kojem će djeca moći crtati naslovnice svojih knjiga ili priče iz svoje mašte prenijeti na papir, dok će njihovi roditelji u međuvremenu moći potražiti i nešto za sebe. S druge strane, našim odraslim posjetiteljima želimo pokazati da knjiga nije dosadna ili izumrla nego da se može kombinirati i s drugim oblicima zabave”, istaknuo je Matija Fojs, nadodavši da će glazbeni nastupi elektronskog kolektiva “Beat Busters” i cover banda “Amaterapeuti” dokazati da dobro štivo i moderna glazba itekako idu zajedno.

Dobru zabavu svakako će osigurati i stand up komičari Studija Smijeha, kao i mladi iluzionist Aryan, finalist Supertalenta, dok će oni koji zažele malo klasičniji pristup svoje mjesto naći u razgovoru s nagrađivanim autorom Mirom Gavranom, na promociji knjige Josipe Pavičić Berardini ili pak na literarnom kvizu u organizaciji najpoznatije hrvatske book blogerice Alis Marić. A kako nijedno otvorenje ne može proći bez slasnih zalogajčića, tako neće ni ovo, stoga će Mihaela Devescovi, Mario Valentić i Nada Rocco zajedničkim snagama tijekom zadnjeg dana otvorenja zainteresiranim posjetiteljima pokazati ne samo kako kuhati ukusno, nego i zdravo.

Tijekom sva tri dana otvorenja najsretniji će imati priliku “uloviti” hit naslove poput Origin Dana Browna, Mlijeko i med Rupi Kaur te Priče za laku noć za mlade buntovnice, dok će slučajnim prolaznicima komičari Studija Smijeha te najpoznatiji hrvatski cosplayeri uoči otvorenja uručiti i letak koji donosi popust na kupnju.

Leave a Reply