6. Zagrebački noćni cener

6. Zagrebački noćni cener

Ostalo je svega šest dana do šestog izdanja urbane noćne utrke Zagrebački noćni cener. Čak 2500 trkača trči kroz centar grada, a svoje su startne brojeve zgrabili u samo 8 sati.

Utrka na 10 kilometara, u nedjelju 5.11. ima svoje šesto izdanje. Titulu najomiljenije gradske utrke u Hrvatskoj potvrdila je tako što su startni brojevi rasprodani u samo 8 sati, a po centru Zagreba ovaj put trči čak 2500 trkača. Uz ZG cener Expo u parku Zrinjevac i brojne nagrade sponzora, trkače i navijače očekuje i najbolja atmosfera do sada.

Ono što ove godine želimo posebno naglasiti je pojam urbanog trčanja – trčanje po ulicama grada, bilo kada i bilo gdje. Samo navučeš tenisice i kreneš istraživati svoj kvart. Nema potrebe za odlascima na trkačke staze ili u parkove. Cijeli grad je tvoja trkačka staza, a upravo prepreke koje ima grad ono su što nam daje dodatan poticaj.

Zagrebački noćni cener poznat je i po još jednoj važnoj stvari, a to je navijanje. Kultura navijanja, uz konfete, trube i ostale rekvizite, rođeno je upravo na Ceneru. Zagreb Runnersi, kao prvi i najveći trkački crew u Hrvatskoj, upravo ovu utrku zove “svojom”. Navijanja ZG Runnersa i njihovih prijatelja, postala su legendarna. Tako će biti i u nedjelju, kada im se pridružuju i kolege iz Srbije te drugih dijelova Europe.

Osim profesionalnih i rekreativnih trkača, brojne osobe iz javnog života poput: Lade Tedeschi, Borisa Jokića, Gordana Marasa, Slavena Dobrića, Maka Vejzović, Ane Stunić, i mnogih drugi, ne propuštaju ovu utrku.

Pratite ritam ulice i pridružite se Zagrebačkom noćnom ceneru u nedjelju 5.11, na Zrinjevcu jer ako ne trčiš – navijaj!

Foto: Mario ĆUŽIĆ (ilustracija)

Leave a Reply